A Ferrari kitűzte a 2021-es célt: Minimum harmadik hely a bajnokságban!

Ez utóbbit Mattia Binotto határozta meg, aki tudja, hogy nem lesz egyszerű tartaniuk magukat az ígérethez – ennek ellenére nagyon bizakodnak.

A csapatvezető nem kisebb lépést vett célba, mint az első hármasba való visszatérését, ráadásul mindezt „minimális lépésnek” tartja arra alapozva, hogy az elmúlt időszakban azért általában jóval előbb végeztek ennél.

„A csapatunk az elmúlt években többször is a második helyen zárt a bajnokságban, az elmúlt öt esztendőben bebizonyítottuk a versenyképességünket, és hogy számolni kell velünk. Újra ott akarunk lenni a dobogón, és ez szerintem nem lehetetlen. Azt gondolom, ezt egyfajta minimumként kell meghatároznunk 2021-re!

A másik oldala a dolognak, hogy nem lesz egyszerű dolgunk: a fejlesztés kreditek felhasználásával egész biztosan jó pár gárdában emberünkre akadunk majd. Nagyon erős lesz az Aston Martin, vagy éppen a McLaren. Ráadásul ők még motorikusan is előre ugranak majd, hiszen a Mercedes támogatását élvezik. Kemény dió lesz, de mi szeretjük a kihívásokat, és a név kötelez bennünket. Csapatként célokat kell kitűznünk, és lépésről lépésre visszatérnünk a minket megillető helyre. Ehhez az első lépcsőfok a bajnoki dobogó.

Fejlődnünk kell, vissza kell konvergálnunk az erősebb motorok tervezéséhez és gyártásához. Ezen a téren muszáj sokkal versenyképesebbnek lennünk. Nem szabad, hogy olyan gyengének mutatkoznunk, mint a tavalyi évben, amikor a Scuderia Ferrarihoz képest igencsak méltatlanul szerepeltünk. Nagy csalódás volt ez, amiből levontuk a konzekvenciákat, és most igazán érezzük a felelősség súlyát. Nagyon sajnáljuk a történteket, és elnézést kérünk a szurkolóktól: Azt megígérhetem, hogy ebben az évben meg fogunk erősödni, és bíztató dolgokat mutatunk majd!”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel