FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A Ferrari lehet a Hungaroring királya?

Monaco, Ausztria, Silverstone – három különböző versenyhelyszín, de egy közös bennük, mégpedig az, hogy a Scuderia Ferrari mindegyiken nagyon erős teljesítményt mutatott. Charles Leclerc még nem tett le arról, hogy futamgyőzelmet is begyűjtsön a dobogói mellé, bár ezt az elgondolást Carlos Sainz nem igazán osztja.

A Hungaroring karakterisztikája elvileg nagyon fekszik a vörösöknek, így az előzetes várt örült és pikáns Lewis Hamilton vs Max Verstappen visszavágó helyett könnyen lehet, hogy egy nevető harmadik lesz a Hungaroring királya.

„Optimisták vagyunk, de egy ilyen szereplés után, amit Silverstone-ban villantottunk, ez a minimum. De nem elég csupán bízni a legjobban, realista szemlélettel el is kell mindent követnünk a jó szereplésért, de közben muszáj két lábbal állni a földön. Lehet, hogy erős kijelentés az, hogy mi lehetünk a favoritok Budapesten, de szeretném azt hinni, hogy erre van esélyünk.” – mondta el Leclerc azokra az újságírói kérdésekre, melyek arról faggatták, mikor szerez idén először futamgyőzelmet a maranellói istálló.

Sainz szerint sem feltétlen az ő versenyük lesz a Magyar Nagydíj, a spanyol véleménye szerint nem várható el az, amit Monacóban láttunk tőlük. Mi ennek ellenére nem mernénk fogadni rá, hogy valamelyik Ferrari nem férkőzhet oda a második helyre, vagy akár még feljebb is…

„Budapest egy közepesen gyors pálya, sokkal tempósabb, mint Monaco. Ezért nem hiszem, hogy lehetne olyan sanszunk, mint ami hercegségben volt. Bár az is igaz, hogy előzetesen Monacóról sem gondoltuk volna, hogy olyan tempót tudunk odatenni, amivel akár a győzelemre is esélyünk lehet. Nagyon sok múlik a szombati kvalifikáción, mivel nagyon nehéz előzni ezen a Hungaroringen. Ha ott sikerül, valami meglepőt húznunk, akkor térjünk vissza erre a kérdésre.” – hűtötte le a kedélyeket Carlos.

Ti mit gondoltok, végződhet olasz csodával a Magyar Nagydíj?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.