FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A Ferrari még nem „játszik” Ausztriában?

Nagyon úgy fest, hogy a Scuderia SF1000-es konstrukciója már azelőtt félrement, hogy egyáltalán élesben bevetették volna. Legalábbis erre enged következtetni a csapat taktikája.

A Ferrari komoly fejlesztésekkel készül a szezonkezdetre, ez a gyakorlatban viszont csak a Magyar Nagydíj magasságában mutatkozhat majd be. Mattia Binotto beszélt arról, hol tartanak most, illetve, hogy állnak a riválisaikhoz képest:

„Az osztrák versenyeken látott autó ugyanaz lesz, mint amit a barcelonai teszteken is használtunk. Keményen dolgoztunk a fejlesztéseinken, erre mindösszesen alig több, mint öt hét állt rendelkezésre. Szigorú feltételekhez volt kötve a munkánk a koronavírus járvány miatt, így nem készültünk, nem készülhettünk el időre mindennel.

Tisztában vagyunk azzal, hogy jelenleg nem a miénk az ütőkártya a pakliban, tudtuk már ezt az elhalasztott ausztrál verseny előtt is. Azonban annyi könnyebbség mégiscsak van, hogy a Red Bull Ring vonalvezetése számunkra jobban testhez áll, mint Melbourne. Az időjárás is előnyösebb lesz, mint februárban, nekünk pedig mindent meg kell próbálnunk, hogy kiaknázzuk a technikában rejlő lehetőségeket.

Az első futamok még a túlélésről fognak szólni, de Magyarországra már komoly fejlesztési csomaggal érkezünk, és bízunk benne, hogy ez működni is fog.” – mondta el a csapatvezető, aki emlékeztetett, míg ők dolgoztak, addig a riválisaik sem ültek a babérokon.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially sports

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük