FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A Ferrarinál CSÚNYÁN BERÁGTAK Leclerc rádiózására…

A sztori mindenki előtt ismert: a hétvégi, Monacói Nagydíjon a Scuderia Ferrari több taktikai hibát vétett, a leglátványosabb az volt, hogy a simán vezető Charles Leclercet nem hívták ki időben kereket cserélni. Ennek eredményeképp a vörösök egy újabb sima győzelem lehetőségét dobták el maguktól…

Leclerc természetesen rendkívül feldúlt volt, és minősítette is a csapatát a rádiós kommunikáció alkalmával, amit Mattia Binotto egyáltalán nem nézett jó szemmel. És ennek hangot is adott:

„Hallani sem akarok széthúzásról, vagy egymás hibáztatásáról! Senkit nem fogunk a falhoz állítani, csak mert félrement valami. De tanulnunk kell a helyzetből, hogy ez legközelebb ne fordulhasson elő. A Scuderia Ferrari egységes csapat, az volt, lesz és marad, méghozzá a versenyzőinkkel együtt. Együtt győzünk és veszítünk, most pedig megvizsgáljuk, hogy mit csinálhattunk volna jobban. A jövőben igyekszünk az ilyen és az ehhez hasonló hibákat kivédeni, ezért a pilótákkal közösen kielemezzük, hogy milyen döntések vezettek a hibához, és hogyan döntsünk jól legközelebb. Ez egy lecke, amit meg kell tanulnunk! Nyilvánvalóan frusztráltak vagyunk, soha nem jó érzés biztos győzelmet leadni, de ettől csak erősebbek leszünk!” – nyilatkozott tüzesen Mattia Binotto.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.