Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Bajban a Ferrari: A szakemberek szerint el kell engedni 2020-at

Aggasztó hírek érkeznek a Scuderia Ferrari háza tájáról. Nem elég, hogy a hétvégi Stájer Nagydíjon „elrendezte” egymást a csapat két versenyezője, de Martin Brundle és David Coulthard egybecsengő véleménye alapján legjobb lenne feladniuk a bajnoki harcot, hogy legyen elég idejük 2021-re ütőképes autót építeni.

A legkézenfekvőbb visszajelzést egy adott konstrukcióról minden esetben a pilóta adja, Brundle szerint éppen ezért aggasztó, hogy sem Sebastian Vettel, sem pedig Charles Leclerc nem érzi úgy, hogy az autó vezethetetlen lenne. Ellenkezőleg, nagyon is kontrollálható, szóval egyszerűen lassú…

„Ez a legnagyobb baj. Autóversenyzőként, ha valamiről úgy érzed, hogy minden rendben van vele, akkor az a technika lassú. Ha az autó nehezen vezethető, az azt jelzi, hogy a határokon jársz vele, és feszegeted azokat. Leclerc és Vettel esetében szó sincsen ilyenekről. Nehéz lesz innen felállnia a Scuderiának, hiszen egymást érik a versenyek, és ezt a lemaradást behozni még normál körülmények között is nehéz dolog lenne. És akkor még 2021-ről nem is beszéltünk.” – mondta a Sky F1-es műsorának szakértője.

Egyes sportágbeli riporterek úgy vélik, hogy a vörösök lemaradása motorikusan a legbrutálisabb, csaknem 40 lóerő. David Coulthard is osztja ezt a véleményt:

„Nincs kétségem afelől, hogy a Ferrari kiírta magát a bajnoki küzdelemből, ezt a stájer hétvége összképe is megerősítette. Rövid szezon elé nézünk, a hendikep pedig túlságosan nagy ahhoz, hogy ezt képesek legyenek ezt a hátrányt ledolgozni. Ahogy száraz körülmények között, úgy esőben is lassúak, szerintem csak egyet tehetnek: dobják a szezont, és újjáépítik az autójukat.” – festett nem túl biztató képet a Ferrari esélyeiről a skót ex F1-es.

Ferrari szurkolók: most kell csak igazán buzdítani a csapatot!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Sky Sports

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük