Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Barcelona, F1 teszt: Vettel nyerte a csütörtököt

Véget ért az utolsó előtti tesztnap, amelynek délutáni szakasza is tartogatott érdekességeket. Ami az eredményt illeti, abban nem történt változás, Sebastian Vettel délelőtt futott körével megtartotta az első helyét. A Mercedest technikai hibák hátráltatták.

Lewis Hamiltonnak szokatlanul kevés kör jutott, mindössze 14-et tett meg, mikor autója felmondta a szolgálatot. Később kiderült, hogy a motor az olajnyomás csökkenése miatt állította le magát. A németek így csupán 61 körig jutottak, míg nagy riválisuk, a Scuderia Ferrari 145 egységig menetelt.

Az Alpha Tauri is nagyon aktív volt ma, Gaslyék 139 kört futottak, de a Racing Point sem aprózta el, 130-szor értek körbe a barcelonai aszfaltcsíkon. A legtöbb munkát azonban mégsem ők, hanem a Williams érte el, akiknél az igencsak biztató 160-nál állt meg a számláló. A már említett csapatok köridőben is markánsan teljesítettek, a Vettel, Gasly, Stroll hármas révén uralták a tesztet, de mindenképp muszáj beszélni Nicolas Latifiről, aki keményebb keveréken is remek tempóra volt képes.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1