Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BETELJESEDETT PLETYKÁK: Vasseur a Ferrari új főnöke


Mára „bombaként robbant” a hír, hogy Frederic Vasseur hivatalosan is átveszi a Scuderia Ferrari irányítását. A bejelentés kisebb lavinát indított, hiszen Vasseur érkezése/távozása után Andreas Siedl, a McLaren csapatfőnöke bejelentette, hogy ő megy Vasseur helyére.

Azóta már a McLarennek is megvan az új vezetője, Andrea Stella örökölte meg Siedl helyét. Frederic Vasseur így kommentálta a hírt, amely felbolygatta az autósport világot:

„Nagyon boldog vagyok és különleges megtiszteltetésnek élem meg, hogy rám esett a választás, és átvehetem a Scuderia Ferrari csapatának irányítását. Mindig is az álmaim között szerepelt az istálló, amely a Formula-1 ékköve, és ami a versenyzés csúcsát jelenti a legtöbb autósport kedvelő szemében. Mindig is komoly szenvedéllyel fordultam az autósportok és a Formula-1 felé, így nagyon várom, hogy ezzel az elképesztő szakemberi, sportolói, és tradicionális hátteret felvonultató csapattal dolgozhassak. Nagyon igyekezni fogok, hogy méltók legyünk a Scuderia hagyományaihoz, a múlthoz, és hogy a szurkolóinknak a lehető legjobb eredményeket szállítsuk le.” – tartotta meg a székfoglaló beszédét az előléptetett francia szakember.

Nos, az lehet, hogy jót tesz a vérfrissítés a Scuderiánál, de szeretnénk figyelmeztetni a vörös gárda drukkereit, hogy hiba lenne Vasseurtól már az első évében világmegváltó cselekedeteket elvárni. Mi magunk már azon is meglepődnénk, ha a Ferrarinak a legjobb háromba sikerülne bekerülnie…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Ferrari


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük