FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Binotto: „A Mercedes inkább magával foglalkozzon!”

Az elmúlt időkben sokat szerepelt a sajtóban Toto Wolff, aki először a Sebastian Vettel körül kialakult helyzetet minősítette, majd a fordított rajtrács ötletét kaszálta el. Ez együtt már egy kissé sok volt Mattia Binottónak.

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke már jó párszor kiakadt az őt a sajtóban ekéző ellenfelekre, és most nem is hagyta válasz nélkül ezt:

“Rendkívül bántó, hogy a Mercedes megfúrta a fordított rajtrács kipróbálásának a lehetőségét. Kihagytunk egy soha vissza nem térő alkalmat: tízből kilenc istállónak megfelelt volna, nekik nem, mert ők csak saját magukra gondolnak… Sajnálatos ez a szurkolóink és a sportág szempontjából is.”

A sportvezető Vettel szerződésével kapcsolatban is elmondta a véleményét:

„Úgy gondolom, korrekten viselkedtünk Sebbel, amikor jó előre eldöntöttük, hogyan tovább. Így neki is marad ideje helyezkedni, nem pedig az év végén egy sakk-matt helyzetből kell továbblépnie. Én személy szerint örülnék neki, ha a Mercedeshez igazolna, topversenyzőként megérdemli, hogy világbajnokságra esélyes technikát vezethessen.” – zárta mondandóját rendkívül higgadtan Binotto.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images