FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Binotto KIMONDTA, amit egyetlen Ferrari drukker sem akar hallani…

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke szerint nem az eltérő karakterisztikájú pályák miatt gyengélkedik a csapata. Eközben Mattia Binotto már a jövő évi autóról is szólt.

Majd  JÖVŐRE – ezt a mondatot a világ összes Ferrari drukkere ismeri, és zsigerből gyűlöli. 2022-ben a biztató kezdés után erős visszaesés következett, a csapatvezetés pedig immáron újra a következő évről beszél.

„Amit Spában láttunk, az a tényleges differencia volt a Red Bull és a mi autónk között. Felesleges szépítgetni, ezen a délutánon egyszerűen a Red Bullé volt a gyorsabb autó. De nem csupán gyorsabbak, hatékonyabbak is voltak, aero területen és motorikusan, valamint a gumikezelésben is. Nálunk az utóbbi óriási problémát okozott, aminek a miértjére rá kell jönnünk.

Fontos kihangsúlyozni, hogy amit tegnap láttunk, az nem a valós különbség, hanem a Spa Francorchamps és a Red Bull Racing hatékonyságának együtthatója. A Belga Nagydíj helyszíne egy nagyon hosszú pálya, és ha itt csak kicsivel is jobb vagy minden területen, akkor azt alaposan felnagyítja. Őszintén remélem, hogy a következő futamokon sokkal közelebb leszünk Max Verstappenékhez, és a gumikopás problémáját is mérsékelni tudjuk majd. Ez utóbbi nagyban befolyásolhatja a következő versenyeinket is, mert a Red Bull tényleg gyorsabb nálunk, de nem ennyivel. Meg kell értenünk és ki kell javítanunk a hibáinkat, hogy eredményesebbek lehessünk, és jövőre jobb autót építhessünk!” – zárta kiábrándító nyilatkozatát Mattia Binotto.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.