FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BINOTTO: „Nem Leclerc a hibás…”


Mattia Binotto nem hibáztatja pilótáját a Francia Nagydíjon látott afférjáért, és azt vízionálja, hogy a Hungaroringen kettős győzelmet arat majd a vörös istálló.

Ezt a mutatott tempó és a hasonló hőmérséklet alapján tippeli az olasz sportvezető, aki a győzelmet eldobó versenyzőjével kapcsolatban rendkívül higgadtan nyilatkozott:

„Abszolút mértékben a határon vezetett, akkor pedig még a legjobbaknál is előfordulhatnak problémák. Megvizsgáljuk, hogy mi miért történt, le kell ülnünk vele, hogy kiértékeljük ezt az egészet. Én biztos vagyok abban, hogy Charles tanulni fog ebből az esetből, és azt is tudom, hogy semmi okunk őt bármiért is hibáztatni. Tudom, hogy a Magyar Nagydíjon elszántan és erősebben fog autóba ülni. Kettős győzelmet várok a fiúktól, hiszen a Francia Nagydíjon mutatott formánk és az ottanihoz nagyon hasonló időjárás bizakodóvá tett. Az autónk egyértelműen versenyképes volt, mind Charles, mind Carlos esetében nagyon erős teljesítményről beszélhetünk. Úgy gondolom, hogy a gumikopás is hasonló lesz a Hungaroringen, mint Paul Ricardon volt, ez szintén előnyünkre válhat. Kulcskérdés lesz a gumikezelés, és ha el tudjuk nyújtani valamelyik etapunkat, akkor legyőzhetjük a Red Bullt Magyarországon!” – nyilatkozott optimistán a Scuderia Ferrari első embere.

Elnézve a legutóbbi futamokat, ehhez valószínűleg a Ferrari drukkereknek is lenne egy-két szavuk…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.