Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Binotto: „Nem megoldás a problémákra, hogy KIRUGDOSSUK AZ EMBEREINKET”

A monzai dobogó ellenére a Scuderia Ferrari továbbra is több sebből vérzik. A csapat elmúlt versenyeit futószalagon meghozott rossz döntések, gyermeteg hibák, a szezont pedig a versenyképesség ellenére is esélytelenség lengi körül.

Ezért a közösségi médiában és az általános szurkolói vélekedés során, sőt a szakértők között is egyre gyakrabban jelenik meg az a tézis a vörösökkel kapcsolatban, hogy „fejeknek kell hullani”. Mattia Binotto szerint csak a vesztesek beszélnek így. A csapatvezető szerint a mostani egység felbontása felérne egy merénylettek, és biztosan nem szolgálná az istálló érdekeit:

„Noha pár dolgon egészen biztosan változtatnunk kell és változtatni is fogunk, de ebbe nem tartozik bele a személyi állomány. Új emberek csatlakozhatnak hozzánk és ezzel növelhetjük a versenyképességet, de arról szó sem lehet, hogy cserélgessük az embereinket. Az egy elég régimódi hozzáállás, a Scuderia Ferrari pedig ennek épp az ellenkezőjében, az innovatív szemléletben hisz. Ez nem a mi utunk, viszont annál jobban az a kommunikációi fejlesztése, a döntéseink monitorozása és folyamatos felülvizsgálata. Bár a hátrányunk jelentős a bajnokságban, nem fogjuk feladni a harcot, és mindent elkövetünk a győzelemért. Azért is szép az autósport, mert elég néhány hiba a Red Bull Racingtől, és újra bajnoki pozícióba kerülhetünk. Nem szabad szégyenkeznünk, mert óriási fejlődést mutatunk az előző évekhez mérten, épp ellenkezőleg, büszkének kell lennünk arra, amit elértünk.” – mondta le a Ferrari első embere.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük