Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Ő érkezik a leköszönő Mattia Binotto helyére!

Legalábbis a nemzetközi szaksajtó szerint, akik már biztosra veszik, hogy a Scuderia Ferrari csapatfőnöki posztját Frederic Vasseaur örökli meg.

Vasseur nevét már rebesgetik egy ideje, de a vörösök állítólag Andreas Seidl és Christian Horner körül is szaglásztak, utóbbiak elutasították a Ferrari közeledését. A lehetséges utódokat nézve ezzel tulajdonképpen el is dőltek a lényegi kérdések, hiszen a (még) jelenlegi Alfa Romeo csapatfőnök az egyetlen olyan jelölt, aki mind szakmai, mind emberi értelemben számításba vehető figura Maranellóban.

Ez már állítólag olyannyira előrehaladott állapotban van, hogy már csak a hivatalos bejelentés várat magára. Vasseur jó döntésnek mutatkozna, hiszen nem egy tipikus külsős, ismeri a Ferrari vezetőségét, a partner istálló vezetőjeként valamelyest belelát a működésbe is, nem mellékesen pedig ő és Charles Leclerc rendkívül jó viszonyt ápolnak, már a Formula-1 előtt is dolgoztak közösen, ez utóbbi bizony semmi esetre sem rossz ajánlólevél. Nagy kérdés, hogy Frederic Vasseur kiemelésével megtörik-e a Ferrari legendásan béna koncepciója, és a franciát engedik-e majd a saját ritmusában és jól felfogott elvei szerint dolgozni…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük