FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Exkluzív helyen lehet a Scuderia Ferrari 1000. F1-es versenye

Noha szerves részét képezi az olasz és a világ motorsport életének, valamint minden szükséges jogosultsággal rendelkezik, eddig még sosem látta vendégül a Forma-1-et.

Most a pletykák szerint egyre jobb az esélye Mugellónak, hogy teszt után végre élesben láthassunk körözni rajta Formula-1-es autókat. Egy bennfentes magazin értesülése szerint a Liberty Media már meg is kereste a pálya tulajdonosát (aki nem más, mint a Ferrari) a versenyrendezés ajánlatával, és az olaszok nyitottak egy második talján versenyre is.

A dolog pikantériáját az adja, hogy állítólag közvetlenül Monza után versenyezne Mugellóban a mezőny, tehát a Ferrari a 999. nagydíja után az 1000. futamát is otthon ünnepelhetné meg. Üröm a örömben, hogy ez az esemény is feltehetően zárt kapuk mögött zajlana, márpedig tifosik nélkül egy Olasz Nagydíjat is nehéz elképzelni, nemhogy kettőt, méghozzá ilyen mérföldkövekkel…

Mugello még soha nem rendezett F1-es versenyt, noha mindehhez régóta megfelelő logisztikával és minősítéssel rendelkezik. Elképzelhető, hogy a már hagyományként ismert MotoGP futam törlésre kerül, ez pedig szintén az esetleges Forma-1-es szerepvállalás tényét erősítené.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari