FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ferrari elnök: „Nem élhetünk tovább a múltunkból…”

Súlyos szavakat fogalmazott meg a Scuderia Ferrari első embere, aki kiemelte, nem élhetnek tovább a tradícióknak: új lapot követel, és alázatos munkát vár el mindenkitől Maranellóban.

A Ferrari F1-es csapata kis túlzással tavaly soha nem látott mélységekbe süllyedt. Mind a pilóták közötti összetettben, mind a konstruktőri világbajnokságban leszerepeltek, hatodik helyezésük egy rémálommal ér fel a szurkolók körében. A 2019-es esztendő motorbotránya után óriásit zuhant az istálló, és beleszürkült a középmezőnybe. Futamgyőzelemre esélye sem volt, a dobogós helyezések is inkább Charles Leclerc klasszisának, na meg a szerencsének betudhatók. Mattia Binotto 2021-re sem ígér mást, a csapatvezető elmondta, hogy versenyt csak akkor nyerhetnek, ha „mákjuk lesz”…

John Elkann is látja ezt a méltatlan helyzetet, és lassacskán rádöbben, hogy az egyébként tiszteletet parancsoló, sikerekben gazdag történelem nem garancia a jövőbeni sikeres szereplésre. Az ügyvezető-tulajdonos ezért új szemléletet szeretne meghonosítani a vörösöknél:

„Nem menekülhetünk tovább, egyszerűen el kell fogadnunk, hogy ez a fájó igazság. Mind nekünk, mind a szurkolóknak meg kell értenünk, hogy nem halogathatjuk tovább az újrakezdést, alázattal, vérrel és verítékkel dolgozni, hogy felálljunk végre a padlóról. Ebben rejlik az erőnk, ez az, ami újra harapóssá és versenyképessé tehet bennünket. Elszántan fogunk küzdeni azért, hogy megváltoztassuk a jövőt, és visszatérjünk az elődeink útjára! Célunk, hogy idén lefektessük az alapokat ahhoz, hogy hosszútávon is visszakerüljünk az élmezőnybe.

Elkann azt is hozzátette, hogy az igazi dobást 2022-re, a szabályváltoztatások évére tervezi a gárda.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.