FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ferrari EX sportigazgató: „Most már fejeknek kell HULLANI!”

Cesare Fiorio, a Scuderia Ferrari egykori első embere hitetlenkedve nézi, mi zajlik szeretett csapatánál. Fiorio azonban a számtalan elképesztően gagyi húzást nem Mattia Binotto, sokkal inkább Inaki Rueda nyakába varrja.

A szakember szerint Ruedának azon nyomban távoznia kellene, és igazából nem is érti, hogyan lehetséges, hogy még John Elkann vezérigazgató nem rúgta ki őt:

Azt gondoltam, hogy a Magyar Nagydíjon látottak után John Elkann aktivizálja magát, és fejek fognak hullani. Hihetetlen dolgokat láttunk, és a legnagyobb baj, hogy a döntéseket nem szakmai érvek, vagy tapasztalat vezérli, hanem matematikai modellek. Abszolút elítélem azokat a hangokat, akik mindezért Mattia Binottót hibáztatják. A 2022-es autó nagyon is versenyképes, és a csapat egyértelműen előrelépett, minden szinten! Ez Mattia érdeme, aki úgy keverte meg a kártyákat, úgy rendezte át a csapatot, hogy azok győzelemre képes technikát tudtak tervezni. Ugyanakkor Rueda tevékenysége csak árt a csapatnak, visszaveti az istálló munkáját, ráadásul nincs meg benne az az elengedhetetlen intuíciós képesség, amely minden jó stratégára jellemző. Ezen felül nem illik bele a Ferrari értékrendjébe, és a hozzá beosztott emberek vezetésére is teljesen alkalmatlan.” – nyilatkozta kíméleten őszinteséggel Cesare Fioro.

Erős szavak, ugyanakkor nagyon is igazak. Senki nem gondolhatja azt, hogy a siker kizárólag egyetlen emberen – aki a szurkolók szerint csakis a csapatvezető Mattia Binotto lehet – áll vagy bukik…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.