FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

FERRARI: Mattia Binotto az FIA-t kritizálja az elmaradt győzelem miatt

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke úgy véli, ha „odafent” előbb reagálnak a biztonsági autóval kapcsolatban, akkor megnyerték volna a Kanadai Nagydíjat.

A sportvezető még azt is hozzátette, egyértelműen megvolt az esélyük a győzelemre, mert Carlos Sainz gyorsabb volt Max Verstappennél:

“Nagyon későn reagálták le, hogy itt és most safety carnak kell következnie… Carlos vezető pozícióban haladt, amikor kihívtuk, és ez jó döntés volt: egyetlen másodpercünk volt reagálni, és ezzel sok-sok kellemetlenségtől óvtuk meg magunkat. Ha korábban, idejében jön az SC fázis, akkor máshogy alakulhatott volna ez a verseny. Az ilyen gyenge döntések miatt már többször csúnyán ráfaragtunk….

Tény, hogy kellett a versenyképességünkhöz a biztonsági autó, de a futam utolsó harmadában nagyon is gyorsak voltunk, még gyorsabb is, mint Verstappen. Úgy gondolom, hogy meg lehetett volna ez a győzelem, de a biztató, hogy így is, úgy is ott voltunk, és nyomás alá tudtuk helyezni az egyébként elképesztő tempót diktáló Max Verstappent.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.