Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ferrari, te utálatos – Ferrari, te DRÁGA!!

Megmondom őszintén, sosem éreztem magamhoz igazán közel a Scuderia Ferrarit. Sokakkal ellentétben már maga az autómárka, és az általa gyártott sportkocsik sem hoznak lázba. A személyes tapasztalatok csak tovább fokozták a közönyöm – ugyanakkor évek távlatából már pontosan tudom, mit is jelent Ferraristának lenni.

A Ferrari nem csupán egy márka, és nem csupán egy versenyistálló. A Ferrari egy olyan életérzés, ami folyamatosan körüllengi a vörös istállót, és minden ott dolgozó embert, a cateringtől a versenymérnökön át egészen a pilótákig: kitörő szenvedély, végletes lokálpatriotizmussal fűszerezve.

Fernando Alonso játékszere

Ők olaszok, és az olaszoknál semmi nem úgy működik, mint Európa más tájékain: tapasztaltam ezt, amikor az akkreditált sajtósokat nem látták szívesen (értsd. elzavarták őket) a budapesti Nagy Futamon, ellenben bármelyik utcán tekergő „hetes-nyolcas bellát” beinvitálták magukhoz.

Ez láttam akkor is, amikor szemtanúja voltam, hogy a frissen hozzájuk igazolt Sebastian Vetteltől néhány kolléga közös képet kért (egy gálaversenyen, és egy olyan helyen, ahová halandó nemigen jut be), de a német kis híján fellökte őket, „keresztülgyalogolt” rajtuk. Ezt éreztem akkor, mikor egy alkalommal az épület legkisebb helyiségben futottam össze Kimi Raikkönennel, akit még pisilni is elkísért a biztonsági személyzet.

Kimi Raikkönnen, a Ferrari világbajnoka

És a fentebb már említett érzet csak tovább erősödött bennem, amikor a Magyar Nagydíjon fotós kollégámmal a Scuderia vendégeként szürcsöltük a reggeli kávénkat, ahol a véletlenül az asztalon hagyott bontatlan Red Bullunk miatt kezdtek el hisztizni… Mert ugye „Red Bull…” És igazából ez volt az a pont, amikor megértettem, mit is jelent ez a név – Scuderia Ferrari.

Ők nem csupán egy autó, vagy egy versenyistálló: Versenyszellem, büszkeség, hagyomány, elhívatottság, állandóság, történelem és hazaszeretet – A Ferrari egy semmihez sem hasonlítható életérzés!

Ezt ünnepeljük ezen a hétvégén, akkor is, ha a csapat nincs éppen a legjobb passzban… IGEN, ÜNNEPELJÜK, a többes szám nem véletlen: a Forma-1 szívét jelentő istállót lehet szeretni, vagy lehet éppen gyűlölni, elvitatni aligha.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel