Ferrari, te utálatos – Ferrari, te DRÁGA!!

Megmondom őszintén, sosem éreztem magamhoz igazán közel a Scuderia Ferrarit. Sokakkal ellentétben már maga az autómárka, és az általa gyártott sportkocsik sem hoznak lázba. A személyes tapasztalatok csak tovább fokozták a közönyöm – ugyanakkor évek távlatából már pontosan tudom, mit is jelent Ferraristának lenni.

A Ferrari nem csupán egy márka, és nem csupán egy versenyistálló. A Ferrari egy olyan életérzés, ami folyamatosan körüllengi a vörös istállót, és minden ott dolgozó embert, a cateringtől a versenymérnökön át egészen a pilótákig: kitörő szenvedély, végletes lokálpatriotizmussal fűszerezve.

Fernando Alonso játékszere

Ők olaszok, és az olaszoknál semmi nem úgy működik, mint Európa más tájékain: tapasztaltam ezt, amikor az akkreditált sajtósokat nem látták szívesen (értsd. elzavarták őket) a budapesti Nagy Futamon, ellenben bármelyik utcán tekergő „hetes-nyolcas bellát” beinvitálták magukhoz.

Ez láttam akkor is, amikor szemtanúja voltam, hogy a frissen hozzájuk igazolt Sebastian Vetteltől néhány kolléga közös képet kért (egy gálaversenyen, és egy olyan helyen, ahová halandó nemigen jut be), de a német kis híján fellökte őket, „keresztülgyalogolt” rajtuk. Ezt éreztem akkor, mikor egy alkalommal az épület legkisebb helyiségben futottam össze Kimi Raikkönennel, akit még pisilni is elkísért a biztonsági személyzet.

Kimi Raikkönnen, a Ferrari világbajnoka

És a fentebb már említett érzet csak tovább erősödött bennem, amikor a Magyar Nagydíjon fotós kollégámmal a Scuderia vendégeként szürcsöltük a reggeli kávénkat, ahol a véletlenül az asztalon hagyott bontatlan Red Bullunk miatt kezdtek el hisztizni… Mert ugye „Red Bull…” És igazából ez volt az a pont, amikor megértettem, mit is jelent ez a név – Scuderia Ferrari.

Ők nem csupán egy autó, vagy egy versenyistálló: Versenyszellem, büszkeség, hagyomány, elhívatottság, állandóság, történelem és hazaszeretet – A Ferrari egy semmihez sem hasonlítható életérzés!

Ezt ünnepeljük ezen a hétvégén, akkor is, ha a csapat nincs éppen a legjobb passzban… IGEN, ÜNNEPELJÜK, a többes szám nem véletlen: a Forma-1 szívét jelentő istállót lehet szeretni, vagy lehet éppen gyűlölni, elvitatni aligha.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel