Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ferrari vezér: „Most építkeznünk kell, de 2022 a mi évünk lesz”

Kijózanító interjút adott a tradicionális La Gazetta dello Sportnak John Elkann, a Scuderia első embere. Röviden összefoglalva, nem ígért mást, csak küzdelmet, vért és könnyeket.

Elkann ugyanakkor arra is felhívta a szurkolók figyelmét, hogy a jelzett időpontig sem akarnak lemondani a sikerekről, de ha azok elmaradnak, akkor is lesznek a háttérben eredmények:

„Jelenleg a motorunkkal és a teljes konstrukciónkkal is sokat bajlódunk. Nagyban hátráltat bennünket a fejlesztések befagyasztása, de reálisan kell látnunk a dolgokat. A gyengeségeink mélyebbről fakadnak, már közel egy évtizede húzódnak, és ez a legutóbbi szabályváltozáskor is csak tovább fokozódott.

Nehéz korszak ez most a Ferraristák számára, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy a Forma-1 egyik legpatinásabb csapataként hosszú évek óta nem nyertünk sem egyéni, sem konstruktőri világbajnokságot. Az elmúlt évek más csapatok aranykorát hozták el: a Red Bull az aerodinamikai megoldásai miatt sokáig őrizte az előnyét, amely stafétabotot a Mercedes vett át, a hibridmotorjainak sikerességével.

Eközben mi jócskán elmaradtunk ezeken a területeken, sem motorerőben, sem aero csomagban nem vagyunk kellően versenyképesek. Sajnos, ezt már láttuk idén, és még fogjuk látni többször is.

Ezért muszáj és fontos kimondani, hogy a következő évek nem tőlünk lesznek hangosak. Most a leglényegesebb, hogy újra versenyképesek legyünk, ennek az alapjait kell megteremteni. Ez teszi majd lehetővé, hogy a 2022-ben érkező új szabályrendszerben visszatérjünk a győzelmekhez. Biztos vagyok benne, hogy sikerrel járunk, de a szurkolóinktól most türelmet szeretnénk kérni: hosszú az út, de együtt sikerülni fog.” – nyilatkozott magabiztosan Elkann.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel