Ferrari vezér: „Most építkeznünk kell, de 2022 a mi évünk lesz”

Kijózanító interjút adott a tradicionális La Gazetta dello Sportnak John Elkann, a Scuderia első embere. Röviden összefoglalva, nem ígért mást, csak küzdelmet, vért és könnyeket.

Elkann ugyanakkor arra is felhívta a szurkolók figyelmét, hogy a jelzett időpontig sem akarnak lemondani a sikerekről, de ha azok elmaradnak, akkor is lesznek a háttérben eredmények:

„Jelenleg a motorunkkal és a teljes konstrukciónkkal is sokat bajlódunk. Nagyban hátráltat bennünket a fejlesztések befagyasztása, de reálisan kell látnunk a dolgokat. A gyengeségeink mélyebbről fakadnak, már közel egy évtizede húzódnak, és ez a legutóbbi szabályváltozáskor is csak tovább fokozódott.

Nehéz korszak ez most a Ferraristák számára, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy a Forma-1 egyik legpatinásabb csapataként hosszú évek óta nem nyertünk sem egyéni, sem konstruktőri világbajnokságot. Az elmúlt évek más csapatok aranykorát hozták el: a Red Bull az aerodinamikai megoldásai miatt sokáig őrizte az előnyét, amely stafétabotot a Mercedes vett át, a hibridmotorjainak sikerességével.

Eközben mi jócskán elmaradtunk ezeken a területeken, sem motorerőben, sem aero csomagban nem vagyunk kellően versenyképesek. Sajnos, ezt már láttuk idén, és még fogjuk látni többször is.

Ezért muszáj és fontos kimondani, hogy a következő évek nem tőlünk lesznek hangosak. Most a leglényegesebb, hogy újra versenyképesek legyünk, ennek az alapjait kell megteremteni. Ez teszi majd lehetővé, hogy a 2022-ben érkező új szabályrendszerben visszatérjünk a győzelmekhez. Biztos vagyok benne, hogy sikerrel járunk, de a szurkolóinktól most türelmet szeretnénk kérni: hosszú az út, de együtt sikerülni fog.” – nyilatkozott magabiztosan Elkann.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel