Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Gené ELHOZTA a hét viccét: „2023-ban a Ferrari mindenkit le tud győzni!”

Bár a Scuderia Ferrari sokat lépett előre az előző esztendőkhöz képest, 2022-ben korántsem olyan szezont futottak, amiről a szurkolóik álmodtak…

A hét elején robbant a bomba, hogy Mattia Binotto lemond a csapatvezetői tisztségéről, amelyet a szakmában egyáltalán nem fogadtak kitörő lelkesedéssel. A valóságérzet cseppet sem zavarja viszont Marc Genét, aki természetesen már hivatali pozíciójából sem mondhat valóságot rosszat a maranellói istállóról:

„Sokat hibáztunk idén. Nem volt az autónk kellően megbízható, ellenben a teljesítmény és a versenyképesség terén előre léptünk.  követtünk el idén. A szezon második felében, leginkább a végén már a motor is megbízhatóbban működött. A stratégiánkban szintén történtek melléfogások, és persze láthattunk olykor versenyzői hibákat is, de az utolsó futamon megmutattuk, hogy mekkora is a valós potenciálunk. Ott és akkor bebizonyítottuk, hogy jövőre bárkit képesek vagyunk legyőzni. Az utolsó versenyen Charles Lelcerc tökéletes mutatott, jobbak voltunk a boxkiállásokban a Red Bullnál és a Mercedesnél is, bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk jobb munkát végezni náluk! Ha tényleg képesek vagyunk tanulni a hibáinkból, akkor mindenki felkötheti a gatyáját.” – nyilatkozta az egykori F1-es pilóta, jelenleg Ferrari nagykövet Gené.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük