FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Gerhard Berger: Ezzel rontja el a Ferrari…


Nem néztünk utána, de körülbelül hasra ütésből is kitalálható, hogy a 71. Olasz Nagydíj minden idők egyik legrosszabb hazai pályán mutatott teljesítményeként vonul majd be a Scuderia Ferrari történelmébe. Gerhard Berger most egy olyan igazságot mondott ki, amelyről sok-sok vörös szimpatizáns is régóta hasonlóan gondolkodik.

A csapat egyik legismertebb ex-versenyzője arra világított rá, hogy Maranellóban túlságosan is lokálpatrióták, és (majdnem) kizárólag olaszokkal akarnak felérni a csúcsra – csakhogy ez nem nagyon fog összejönni… Sem most, sem a későbbiekben:

“Úgy gondolom, hogy a Scuderiánál egyszerűen túlzásba vitték az álmodozást, és úgy akarnak bajnokságot nyerni, hogy túlnyomó részben olaszok legyenek a sikerek letéteményesei. Ez nagyon rossz felfogás, mert ha győzni akarsz, akkor félre kell tenned a nemzeti érzelmeket, és minden területen a világ legjobb szakembereit kell megszerezned. Ha győznek, így is, úgy is Olaszországé (is) a z érdem. Amikor én náluk versenyeztem, még nem volt ez a dolog ennyire a középpontban, de már akkor is lehetett érezni. Csakis egy nemzetközi szakembergárda, és az évekig tartó következetes, kőkemény munka húzhatja ki őket ebből a gödörből. Képesek megcsinálni, hiszen előttük a saját példájuk.” – mondta el Gerhard Berger.

Ezzel az előjelekkel készül a Toszkán Nagydíjra a Ferrari, amely a csapat fennállásának 1000. Formula-1-es versenye lesz. Abban talán minden józanul gondolkodó Forma-1 fanatikus egyetért, hogy egy erős Ferrarira mindenképp szüksége van a sorozatnak.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük