FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ha gyors nem is, de legalább SZÉP… Leleplezték a Scuderia Ferrari ünnepi festését

Bármennyire is gyengén muzsikál idén a Ferrari, a hétvégén ünnepre készül a Formula-1 alapító istállója. A Toszkán Nagydíjon az ezredik F1-es versenyét teljesítő csapat ezért új köntösbe bújtatja az autóit, de ez még nem minden.

Számos megemlékezés mellett ez lesz az első futam, amelyre jegyeket árusítanak, így lassacskán végre a nézők is visszaszivárognak a lelátókra. Lesz is mit nézni, hiszen a Ferrari különleges fényezése mellett a safety car is bevörösödik a maranellóiak tiszteletére.

Charles Leclerc és Sebastian Vettel autója meggyvörösbe öltözik, így pontosan úgy fog festeni, ahogy a Ferrari a legelső monacói futamán, 1950-ben. Változnak a rajtszámok is, amelyek szintén a múltat idézik majd, és az 1000-es mérföldkő is helyet kap a kocsikon. A pályán megidézik majd Michael Schumachert is, Mick Schumacher édesapja 2004-es versenygépével fog majd bemutatózni a szerencsés nézőközönség előtt:

“Nincs másik hozzánk hasonlítható autógyártó a világon. Cégünk szíve és lelke egybeforrt, az autógyártás és a versenyistálló között különleges a kapocs. Néhány hónapja még álmunkban sem gondoltuk volna, hogy az 1000. versenyünket a hazai pályánkon, és nézők előtt futhatjuk, de most pontosan ez fog történni Mugellóban. Nagyon örülök, hogy a Formula-1 is partner az ünnepben, amivel tiszteleg az egyetlen csapat előtt, amely az elmúlt hetven esztendőben végig jelen volt.” – mondta el Pietro Ferrari, a legendás Enzo Ferrari fia.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük