Horner: „A Ferrari idei autója gyenge, ezért nem egyeznek bele egy új költségplafonba”

A Red Bull Racing csapatfőnöke szerint ez az oka annak, hogy a Ferrari ellenzi a koronavírus járvány enyhítését megcélzó költségcsökkentést.

A Formual-1 elöljárói és egyletei már korábban döntést hoztak arról, hogy a koronavírus járvány által okozott negatív gazdasági spirál miatt megszorító intézkedéseket vezetnek. Ennek részeként a tervezett megújulást, azaz a szabályváltoztatásokat egy évvel későbbre, 2022-re halasztották. Így az idei szezonra fejlesztett autókat használják majd 2021-ben is, hogy így spóroljanak.

Christian Horner már az ötlet megszületésétől fogva támogatja ezeket a változásokat, szerinte még az sem lenne nagy probléma, ha az F1 még egy évet várna, és csak 2023-ban újulna meg – a liga ezzel is tovább tudná csökkenteni a kiadásait.

„Azt gondolom, mindenki félretette az önös érdekeit, és az összefogásra koncentrált. Így történt ez a kis a közepes, és a nagycsapatok esetében is. A fejlesztés leállításával csak pár dolgot lehet majd javítani, ez volt a legésszerűbb lépés, amit tehettünk a költségvetés megmentése érdekében. Én még abban is benne lettem volna, hogy várjunk az új érával még egy esztendőt, és csak 2023-ban újuljunk meg, de ezt sem az FIA, sem a Ferrari nem támogatta… Azt gondolom, mindannyian sejthetjük, ez miért történt: A 2020-as konstrukcióval melléfogtak. ” – szúrt oda a vörösöknek az energiaitalosok első embere.

 „Egyenesebb lett volna, ha egy olyan döntés születik, ami mindenkinek egyformán megfelel, de már megszokhattuk, hogy van olyan, aki kilóg a sorból.” – fricskázta meg újfent Horner a Scuderiát.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: ESPN

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel