Kiléphet az apja árnyékából Mick Schumacher? – SZAVAZZ!

Mick Schumachert már egészen kicsi korától fogva óriási érdeklődés kíséri, ami édesapja szomorú balesete után még tovább fokozódott. Ha szigorúan csak a szériákat nézzük, a „kis Schumi” szépen és folyamatosan halad a ranglétrán, ám az igazán meggyőző teljesítmény még várat magára.

Miközben egyre gyakrabban hallani az ifjabbik Schumacher Forma-1-es ambícióról, addig az a fajta átütő erő és eredményesség még hiányzik, ami egy versenyzőt általában a tömegből ki, a száguldó cirkuszba pedig beemel. Egyelőre sokkal inkább úgy tűnik, hogy a név, na meg a velejáró kiapadhatatlan lehetőségek egyengetik Mick útját.

Természetesen nem azt állítjuk, hogy a fiatal pilóta fakezű lenne, hiszen két F4-ben töltött esztendő után csak sikerült neki az év végi dobogó, az F3-as Európa-bajnokságon pedig szintén két szezon elteltével a végső győzelmet is megszerezte. Jelenleg az F2-ben szerepel, ahol az első esztendő végén egy Hungaroringen, a sprintversenyen szerzett győzelemmel büszkélkedhet. Csak hát az F2-es Prema istálló felkészültségét, dominanciáját, az előző pilóták teljesítményét figyelembe véve ez bizony igencsak karcsúnak tűnik…

Az elmúlt esztendőkben a feeder szériában edződő Charles Leclerc, Pierre Gasly, de Antonio Giovinazzi elsőéves újoncként is bajnoki címet nyert, vagy sikert sikerre halmozott az olaszokkal. Ezzel aztán mindannyian magukra irányították a Forma-1-es csapatok figyelmét, és ki is érdemelték az F1-es szerződést.

Mick tavaly év elején felvételt nyert a Scuderia Ferrari akadémiájára, és sokak szerint kikövezett az útja a Formula-1-be. Már most óriási, egyes Forma-1-es pilótákat is meghaladó szurkolótábora, hovatovább kultusza van, a benne rejlő marketingpotenciál pedig a ligának is felbecsülhetetlen értéket jelent. Hogy a közeljövőben F1-es pilóta lesz-e, az talán már nem is kérdés, az viszont sokkal inkább, hogy ezt saját tehetségéből, vagy a legendás, megismételhetetlen édesapja hátszelével éri majd el.

Szerintetek?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel