Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Kiléphet az apja árnyékából Mick Schumacher? – SZAVAZZ!

Mick Schumachert már egészen kicsi korától fogva óriási érdeklődés kíséri, ami édesapja szomorú balesete után még tovább fokozódott. Ha szigorúan csak a szériákat nézzük, a „kis Schumi” szépen és folyamatosan halad a ranglétrán, ám az igazán meggyőző teljesítmény még várat magára.

Miközben egyre gyakrabban hallani az ifjabbik Schumacher Forma-1-es ambícióról, addig az a fajta átütő erő és eredményesség még hiányzik, ami egy versenyzőt általában a tömegből ki, a száguldó cirkuszba pedig beemel. Egyelőre sokkal inkább úgy tűnik, hogy a név, na meg a velejáró kiapadhatatlan lehetőségek egyengetik Mick útját.

Természetesen nem azt állítjuk, hogy a fiatal pilóta fakezű lenne, hiszen két F4-ben töltött esztendő után csak sikerült neki az év végi dobogó, az F3-as Európa-bajnokságon pedig szintén két szezon elteltével a végső győzelmet is megszerezte. Jelenleg az F2-ben szerepel, ahol az első esztendő végén egy Hungaroringen, a sprintversenyen szerzett győzelemmel büszkélkedhet. Csak hát az F2-es Prema istálló felkészültségét, dominanciáját, az előző pilóták teljesítményét figyelembe véve ez bizony igencsak karcsúnak tűnik…

Az elmúlt esztendőkben a feeder szériában edződő Charles Leclerc, Pierre Gasly, de Antonio Giovinazzi elsőéves újoncként is bajnoki címet nyert, vagy sikert sikerre halmozott az olaszokkal. Ezzel aztán mindannyian magukra irányították a Forma-1-es csapatok figyelmét, és ki is érdemelték az F1-es szerződést.

Mick tavaly év elején felvételt nyert a Scuderia Ferrari akadémiájára, és sokak szerint kikövezett az útja a Formula-1-be. Már most óriási, egyes Forma-1-es pilótákat is meghaladó szurkolótábora, hovatovább kultusza van, a benne rejlő marketingpotenciál pedig a ligának is felbecsülhetetlen értéket jelent. Hogy a közeljövőben F1-es pilóta lesz-e, az talán már nem is kérdés, az viszont sokkal inkább, hogy ezt saját tehetségéből, vagy a legendás, megismételhetetlen édesapja hátszelével éri majd el.

Szerintetek?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel
Az APPLE TV kizárólagosságra hajt az F1 közvetítésekben!

A streaming platform nem csupán egyszerűen megvásárolná az F1 közvetítési jogait, de a deal mellé [...]

Érdekel
IndyCar pilóta: „Palou JOBB VERSENYZŐ, mint Verstappen!”

Bár mindenki elismeri Max Verstappen nagyságát, de az amerikaiak szerint az ovál versenyzés egy sokkal [...]

Érdekel
VETTEL: „Én le tudnám győzni Verstappent…”

Jó dolog bajnoknak lenni, viszont megvan a dolognak az a diszkrét bája, hogy mindenki téged [...]

Érdekel
Sergio Perez: „2024-ben a VILÁGBAJNOKI CÍMÉRT megyek!”

Nevetséges hibák tömkelege, egyre ritkuló Q3-as szereplések, „csodaként” megélt pontszerzések – így fest Perez 2023-as [...]

Érdekel