Mattia Binotto: „MIÉNK A LEGJOBB pilótapáros!”

Binotto nagyon elégedett Charles Leclerc és Carlos Sainz munkájával, akik jóformán minden benne rejlő lehetőséget kipréselnek az idei Ferrariból – ráadásul együtt már fél szezon alatt több pontot gyűjtöttek, mint ami az istállónak az előző évben összességében sikerült.

Ezekre az eredményekre nyilvánvalóan még csak kezdetként tekintenek a Scuderiánál, ahol nem titkoltan azért dolgoznak, hogy ez a két srác tematizálja majd a Formula-1 elkövetkezendő éveit:

„Nagyon elégedettek vagyunk velük, szerintem nyugodtan kijelenthető, hogy jelenleg ők a legjobb és legerősebb páros a mezőnyben. És ez még csak a kezdet, mert az autónk egyre jobb lesz, a srácok pedig egyre összeszokottabbak! Charles Leclerc egyszerűen szenzációs, és még mindig fejlődik, nagyon büszke vagyok rá. Már győzelmet is majdnem szereztünk a vezetésével Monacóban, mellette pedig Carlos Sainz is nagyon erősen beintegrálta már magát a csapatba, amit a dobogós helyezései is bizonyítanak. Nagyon keményen nyomja, futamról-futamra egyre jobb, és remek mérce Charles számára is.

Fejenként már 80 pontot akasztottak idén, ez nagyon jól példázza a bennük lévő alázatot, kitartást és csapategységet. Ilyen párossal sokra vihetjük a konstruktőrök versenyében, hosszabb távon pedig azt gondolom, hogy ez a két pilóta még nagyon sok örömet fog szerezni a szurkolóinknak, és nekünk is!” – írta körül nem is olyan burkoltan, mik az elvárásai a fiaival kapcsolatosan.

Szerintetek valóban a Scuderia Ferrari duója alkotja a Formula-1 legjobb egységét?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel