FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mattia Binotto: „Nem igaz, hogy rossz stratégák vagyunk!”

Mattia Binotto nagy mókamester, az egyszer biztos. A Ferrari csapatfőnöke a három tuti győzelem eldobása és a sokszoros, módszeres taktikai öngyilkosságok ellenére sem gondolja azt, hogy ők gyengék lennének ezen a területen…

Miközben az istálló PR osztga szégyenszemre Charles Lelclercből gyárt bűnbakot, addig Binotto köszöni szépen, ők mindent faszán csináltak. Csak hát az a fránya szerencse… (LOL!!)

„Legtöbben a silverstone-i és a Paul Ricard-i, és a magyar futammal kapcsolatban panaszkodtak a csapat által alkalmazott stratégiára, de szerintem mindent a lehető legjobban csináltunk. Az adott pillanatban mindig a lehető legjobb döntést hoztuk (még akkor is, ha a pilóták a rádióban üvöltözve tajtékzottak a dühtől… a szerk.), csak néha nem volt meg a kellő szerencsénk, ennyi az egész, semmi több. A többi alkalommal pedig egyértelműen felülmúltuk az ellenfeleket a versenyzésnek ebben az ágában!

Vagy akár említhetném az Osztrák Nagydíjat, ahol szintén helyes stratégiát alkalmaztunk, ahogy a több esetben is. Ha Franciaországban nem vét taktikai hibát Charles Leclerc, akkor meglett volna a győzelem. Ahhoz, hogy közepes keverékeken kezdj meg egy versenyt, tapasztalat és bátorság kell. Ha a dolgok szerencsésebben alakultak volna, most mindenki bennünket ünnepelne, szóval abszolút nem gondolom azt, hogy gyenge stratégák lennénk…” – adott elképesztő nyilatkozatot Mattia Binotto.

Charles Leclerc helyében mi olyan gyorsan menekülnénk ettől az istállótól, mint ahogy a patkányok a süllyedő hajóról!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.