Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mattia Binotto nem lesz jelen a Ferrari versenyein?

Az olaszok csapatfőnöke úgy érzi, jóval nagyobb szükség van rá a gyárban, mint a pálya mellett. Ezért már Isztambulba sem utazik el.

Mivel közeleg a 2020-as csonka szezon vége, ezért a sportvezető úgy látja jónak, ha a jelenlegi eredményeket és a kontrollt némiképp elengedve inkább már következő esztendőkre koncentrál. Valljuk meg, nem ördögtől való az ötlet, hiszen a futamgyőzelmekhez és bajnoki címekhez szokott Scuderia szempontjából lényegében teljesen  mindegy, hogy hatodikként, vagy éppen tizedik helyen zár az aktuális versenyén a Ferrari…

„A gyárban történő munka most a legfontosabb, hiszen ott fejlesztünk, és készülünk fel a következő időszakra. Ezért jobbnak látom, ha alaposan megszűröm azokat a futamokat, ahol jelen leszek, és helyette inkább a már említett folyamatokat támogatom személyesen. Már a következő versenytől fogva így lesz ez, és a következő szezonban egyre inkább. Természetesen lényeges szempont a csapat egy-egy versenyhétvégéje, de annál is fontosabb a jövője, és az, hogy visszataláljunk a helyes útra. Ez egy közös megegyezés, amelyre a futamok emelkedő száma miatt is szükség van.” – mondta el Mattia Binotto, aki egyelőre még nem nevezte meg hivatalosan a helyettesét.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük