FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mattia Binotto szerint 2021-ben még nem nyerhet futamot a Ferrari

Nemrégiben még nagyon bizakodó volt a csapatfőnök, és összetett harmadik helyet emlegetett. Most viszont Binotto nyilatkozatában ennek az optimizmusnak már hűlt helye sincsen…

A szakember elmondása szerint jelenleg akkora a hátrányuk az élmezőnyhöz képest, hogy egész biztosan nem tudnak majd önerőből versenyt nyerni.

„Az igazat megvallva jelen pillanatban még akkora a hátrányunk, hogy 2021-ben biztosan nem fog sikerülni ez eltűntetni. Ugyan még nem látjuk, hogyan alakulnak majd a versenyek, és adódhatnak jó lehetőségeink, de ha össze is jön a futamgyőzelem, az nem a saját erönkből fog megtörténni. Jelenleg kettőzött energiával dolgozunk mindannyian, elválik, mi fog történni. A lehető legtöbbet akarunk kihozni az autónkból, de hogy ez mire lesz elég, az még egy nagy kérdés. Márciusban választ fogunk kapni rá, ott derül majd ki, hol is tartunk valójában.

Örülnék, ha idén Carlos Sainznak összejönne a dobogó, de jól tudom, hogy ez elsősorban nem rajta fog múlni. Ha jó lesz a technika a pilótáink alatt, akkor erős versenyeket fogunk látni tőlük, és szépen szerepelünk majd. Hosszú idő után az ő kettősük a legfiatalabb versenyzőpáros a Scuderia Ferrarinál, és biztos vagyok abban, hogy hamarosan eljön a pillanat, amikor harcolhatnak a világbajnoki címért. Szeretnénk stabilizálni az istállót, hogy ez az aranykor valóra válhasson.” – elmélkedett a gyakran bűnbakként emlegetett olasz.

Tudjuk, hogy a Scuderia Ferrari fanatikusok nem feltétlenül örülnek az itt elhangzottaknak, de mi egészen biztosak vagyunk, hogy a csapat rövidesen visszatér az őt megillető helyre. Ne feledjétek, egyik gárdánál sem azért ölik a milliárdokat a Formula-1-es projektbe, hogy ne lássanak belőle eredményeket!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük