Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Megújulás, átszervezés: új teljesítményrészleg a Ferrarinál

A rettenetes szezonkezdet után iszonyú nyomás nehezedik a Scuderiára. Nem csupán a szurkolók és a sajtó, de a házon belüliek is nagyon elégedetlenek…

A szezonkezdet a felső vezetésnél sem múlt el nyomtalanul: bejelentették, átalakítják az istálló technikai részlegét. Létrehoztak egy új, teljesítményfejlesztés névre hallgató gárdát, amelynek főnöki pozícióját az eddig aero területen tevékenykedő Enrico Cardiléra bízták. A többi ágat (egyelőre) érintetlenül hagyták, így a sportigazgató, valamint a karosszéria és motorrészleg vezetője nem változik. Ahogy a csapatfőnök sem:

Mattia Binotto szerint ezeket az intézkedéseket mindenképpen meg kellett lépni az olasz istállónál annak érdekében, hogy a fejlesztést meg tudják erősíteni, és a jövőben eredményesebbek lehessenek:

“Szükségesek voltak ezek az átszervezések, látni akarjuk, ki miért felel a csapatnál, melyik munkafolyamatért ki a felelős. El akarjuk érni, hogy a vállalat vezetése ismét bízzon a technikai részlegünkben. Az összes osztálynak együtt kell működnie, ezzel tudunk kimászni a gödörből, és ez lesz a kulcs a jövőben egy erős autó kifejlesztéséhez.” – mondta el Binotto.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük