Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sainz: „Csak egyetlen célunk lehet. VILÁGBAJNOKSÁGOT NYERNI!”

Gyönyörű új autó, új vezetés, friss, a többiektől merőben eltérő vagány attitűd – csak néhány dolog, amely bizakodásra ad okot. Mindez azonban mit sem ér majd, ha nem társulnak hozzá komoly eredmények…

Carlos Sainz szerint már nem kell sokat várniuk a Scuderia Ferrari szurkolóinak, hogy hosszú idő után újból világbajnoki címet ünnepelhessenek:

„Ha a Scuderia Ferrarinál versenyzel, és a top pilóták közé sorolod magad, akkor nem is indulhatsz neki máshogy egy új szezonnak, minthogy a világbajnoki címért akarsz harcolni. Meg kell próbálnunk beváltani a szurkolók álmát, és ezért mindenre képesek vagyunk. Nem csupán én, de a csapat is ezzel kel és fekszik, csakis ez jár a fejünkben.

Ha az év végén ott akarunk lenni a dobogó tetején, akkor mind egyénileg, úgy csapatszinten is a legmagasabb szintet kell megütnünk. Ez a szemlélet vezérel bennünket, én pedig egyéni szinten is bizonyítani akarok, pilótaként is a legjobb szeretnék lenni. Mindig arra gondolok, hogy mit tehetek azért, hogy én legyek a leggyorsabb pilóta a ligában? Mit kell tennem, hogy még jobbá váljak? Nagyon sokat gondolkodtam ezeken a dolgokon a téli szünet alatt, és most már világos, hogy mit kell tennem.” – nyilatkozta sejtelmesen Carlos Sainz, aki ezzel azt is egyértelműsítette, hogy le akarja győzni Charles Leclercet.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük