Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Scuderia ex mérnök: „Enzo Ferrari forogna a sírjában…”


A Scuderia Ferrari egykori mérnöke, a hősidőkben a csapatnál tervezőként dolgozó legendás Mauro Forghieri nyilatkozott a vörös istálló helyzetéről, és Sebastian Vettel távozásának körülményeiről.

A 85 esztendős egykori alkalmazott szerint a személyi állománnyal és a versenyzőkkel kapcsolatos bánásmóddal is komoly problémák vannak Maranellóban:

„Közelről ismertem Enzo Ferrarit, akinek a számlájára nagyon sok olyan negatívumot is írnak, ami távol állt az ő stílusától. Abban viszont biztos vagyok, hogy sosem bánt volna úgy Sebastian Vettellel, mint amit a jelenlegi vezetéstől látunk. Seb sokkal több tiszteletet érdemelne.” – ejtette el Forghieri, hogy bizony forogna a sírjában az egykori főnök, ha látná, mi zajlik most a szeretett csapatánál.

A remek szakember ugyanakkor egy másik érdekes kijelentést is tett. Véleménye szerint nem Mattia Binottót kell hibáztatni azért, ami most a Scuderiánál történik, mert a problémák sokkal mélyebbről gyökereznek:

„Az anyagiak nem hátráltatják a munkát, a hiba nem az infrastruktúrában keresendő. Biztos vagyok abban, hogy a Ferrarinak a személyi állományát, annak is a technikai oldalát kellene nagyon nagyon gyorsan megerősíteni – már ha ki akarnak mászni a gödörből. Binotto szerepe kényes, nem lehet könnyű neki elviselni a rá nehezedő nyomást, hiszen köztudott: a Scuderia Ferrarinál sosem felejtenek, és sosem bocsájtják meg a hibákat. A legfontosabb feladat Mattiának, hogy a megfelelő szakembergárdát alakítsa ki maga körül, és minél előbb segítse visszatalálni a csapatot a helyes útra.” – vélekedett az idős szakmabeli.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: AFP


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük