Scuderia ex mérnök: „Enzo Ferrari forogna a sírjában…”

A Scuderia Ferrari egykori mérnöke, a hősidőkben a csapatnál tervezőként dolgozó legendás Mauro Forghieri nyilatkozott a vörös istálló helyzetéről, és Sebastian Vettel távozásának körülményeiről.

A 85 esztendős egykori alkalmazott szerint a személyi állománnyal és a versenyzőkkel kapcsolatos bánásmóddal is komoly problémák vannak Maranellóban:

„Közelről ismertem Enzo Ferrarit, akinek a számlájára nagyon sok olyan negatívumot is írnak, ami távol állt az ő stílusától. Abban viszont biztos vagyok, hogy sosem bánt volna úgy Sebastian Vettellel, mint amit a jelenlegi vezetéstől látunk. Seb sokkal több tiszteletet érdemelne.” – ejtette el Forghieri, hogy bizony forogna a sírjában az egykori főnök, ha látná, mi zajlik most a szeretett csapatánál.

A remek szakember ugyanakkor egy másik érdekes kijelentést is tett. Véleménye szerint nem Mattia Binottót kell hibáztatni azért, ami most a Scuderiánál történik, mert a problémák sokkal mélyebbről gyökereznek:

„Az anyagiak nem hátráltatják a munkát, a hiba nem az infrastruktúrában keresendő. Biztos vagyok abban, hogy a Ferrarinak a személyi állományát, annak is a technikai oldalát kellene nagyon nagyon gyorsan megerősíteni – már ha ki akarnak mászni a gödörből. Binotto szerepe kényes, nem lehet könnyű neki elviselni a rá nehezedő nyomást, hiszen köztudott: a Scuderia Ferrarinál sosem felejtenek, és sosem bocsájtják meg a hibákat. A legfontosabb feladat Mattiának, hogy a megfelelő szakembergárdát alakítsa ki maga körül, és minél előbb segítse visszatalálni a csapatot a helyes útra.” – vélekedett az idős szakmabeli.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: AFP

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Imola, FP1: Ferrari előny, gyengélkedő Red Bull

Az előrejelzéseket meghazudtolva tökéletes versenyidőben, megváltoztatott bukóterekkel, számos fejlesztést felvonultató istállóval indult az Emilia Romagna [...]

Érdekel
BRÉKING: Imolába visszatértek a KAVICSÁGYAK

A Forma-1 így akarja elejét venni a sokszor már nézők számára is frusztráló pályahatár mizériának, [...]

Érdekel
Chandok: „Norris IMOLÁBAN is győzhet…”

Karun Chandok szerint a McLaren és Lando Norris Miamiban látott formája nem csupán egy fellángolás [...]

Érdekel
Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel