Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Scuderia ex mérnök: „Enzo Ferrari forogna a sírjában…”

A Scuderia Ferrari egykori mérnöke, a hősidőkben a csapatnál tervezőként dolgozó legendás Mauro Forghieri nyilatkozott a vörös istálló helyzetéről, és Sebastian Vettel távozásának körülményeiről.

A 85 esztendős egykori alkalmazott szerint a személyi állománnyal és a versenyzőkkel kapcsolatos bánásmóddal is komoly problémák vannak Maranellóban:

„Közelről ismertem Enzo Ferrarit, akinek a számlájára nagyon sok olyan negatívumot is írnak, ami távol állt az ő stílusától. Abban viszont biztos vagyok, hogy sosem bánt volna úgy Sebastian Vettellel, mint amit a jelenlegi vezetéstől látunk. Seb sokkal több tiszteletet érdemelne.” – ejtette el Forghieri, hogy bizony forogna a sírjában az egykori főnök, ha látná, mi zajlik most a szeretett csapatánál.

A remek szakember ugyanakkor egy másik érdekes kijelentést is tett. Véleménye szerint nem Mattia Binottót kell hibáztatni azért, ami most a Scuderiánál történik, mert a problémák sokkal mélyebbről gyökereznek:

„Az anyagiak nem hátráltatják a munkát, a hiba nem az infrastruktúrában keresendő. Biztos vagyok abban, hogy a Ferrarinak a személyi állományát, annak is a technikai oldalát kellene nagyon nagyon gyorsan megerősíteni – már ha ki akarnak mászni a gödörből. Binotto szerepe kényes, nem lehet könnyű neki elviselni a rá nehezedő nyomást, hiszen köztudott: a Scuderia Ferrarinál sosem felejtenek, és sosem bocsájtják meg a hibákat. A legfontosabb feladat Mattiának, hogy a megfelelő szakembergárdát alakítsa ki maga körül, és minél előbb segítse visszatalálni a csapatot a helyes útra.” – vélekedett az idős szakmabeli.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: AFP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel