FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Scuderia Ferrari: A történtek ellenére jók az előjelek a hazai verseny előtt

A fura Imolában eltöltött péntek után bőven akadt gondja a Scuderia Ferrarinak is, mégis bizakodók a maranellóiak. Carlos Sainz, na meg a második szabadedzésen a falba állt Charles Leclerc is nagyon pozitív!

Egy versenyzőnél a legárulkodóbb jel a hangulat: történhet bármi a pályán, ha valakinél az „érzés ott van”, az bizony sosem jelent rosszat. Pontosan ez a helyzet a vörösök pilótáinál:

“Messze vagyok még az autó határaitól, ennek ellenére csak jókat tudok mondani. Pozitív érzésekkel szálltam ki, hiszen még a hűvös körülmények között is sokkal jobban működött minden, mint korábban. Még nem tudom, hol vannak az SF21 igazi határai, de határozottan több tapadást éreztem magam alatt, és ez nem csak az aszfaltnak betudható. Ma még van egy szabadedzés, tehát van idő fejlődni a kvalifikációig.

Leclerc még optimistább a csapattársánál is, és az sem szegte a kedvét, hogy péntek délután a gumifalban kötött ki:

“Nagyon tetszik az autó balansza, amely sokkal jobb, mint a tavalyi imolai hétvégén. Jó az egyensúly, erősebb a tapadás, nagyon kíváncsi vagyok, mit sikerül kihozni belőle az időmérő edzésen. Jó előérzetem van, de a lényeg a kvalifikáción fog eldőlni, ott lehull majd a lepel, és kiderül, hogy tényleg ennyire közel vagyunk-e az elejéhez. Biztos vagyok abban, hogy pénteken még senki nem adta le a maximális teljesítményt, mindenesetre én elégedett vagyok az ott látott tempónkkal.” – mondta el a monacói versenyző.

Nagyon jót tenne mind az élmezőnynek, mind az izgalmaknak és a felső-középnek, ha a Ferrari visszatérne, és rátalálna önmagára. Imolában is… 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Fans

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.