Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Scuderia Ferrari: Az olaszok a tesztekre is teszteléssel készülnek

Maranellóban nagyon elszántak és felettébb bizakodók azt illetőleg, hogy az ínséges évek után 2022-ben végre visszatérhetnek a világbajnokságért folytatott csatába. Nem is bízzák a véletlenre, alapos felkészüléssel vágnak neki a tesztidőszaknak is!

Ugyan az új autóról – amely a 674-es álnéven fut – csak február 17-én hull le a lepel, addig sem tétlenkednek a vörösöknél, és a teljes csapatot összefogó „teszthetet” hirdetnek. Fontos kihangsúlyozni, hogy nem csupán a pilótáknak, de a csapat többi részének is. A négy napos időszak alatt Carlos Sainz, Charles Leclerc, és nagy meglepetésre Mick Schumacher helyett Robert Svarcman kap majd lehetőséget, hogy meghajtsa az SF21-est.

Már a pontos időbeosztás is megvan, mely szerint Svarcman két napot kap a csapattól, míg Sainz és Leclerc egy-egy alkalmon fog osztozni. A történet nagy nyertese az istálló személyzete, aki minden bizonnyal sokat profitál majd az extra gyakorlásból (melyet természetesen a szigorú korlátozások betartásával végeznek), míg Schumacher nagyot koppant, hiszen hivatalos tartalékként sem ülhet bele a 22-es Ferrariba… Ez némileg ellentmond annak a sztereotípiának, hogy a legendás Michael Schumacher fiából mindenáron világbajnokot akarnak csinálni a Ferrarinál.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük