FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Scuderia Ferrari: „Belesétált a csapdánkba Max Verstappen”

Az olaszokról sok mindent el lehet mondani, csak éppen azt nem, hogy jó stratégák lennének. Az Osztrák Nagydíjon mindezt mégis sikerült meghazudtolniuk, kérdés, hogy ennek lesz folytatása is, vagy csak egyetlen jól sikerült alkalom volt.

Charles Leclerc révén óriási lendülettel indultak az évnek a vörösök, és egy darabig úgy tűnt, hogy ezúttal tényleg komolyan kell számolni a Ferrarival. Aztán futószalagon jöttek a műszaki hibák, az idióta stratégiai húzások, majd a csúcs Silverstoneban, ahol a végső elszámolásnál teljességgel esélytelen és inkompetens Carlos Sainzot hozta helyzetbe a Scuderia. Ezek után semmi jót nem lehetett várni az Osztrák Nagydíjon, de a pesszimizmus ezúttal indokolatlan volt. A maranellóiak készültek, jöttek, láttak, és remek taktikával győztek is a Red Bull Ringen:

„A legfőbb célunk az volt, hogy csapdát állítsunk Max Verstappennek. Ez működött is, hiszen a holland és a csapata szépen belesétált. A második/harmadik helyen haladva nyomást gyakoroltunk rájuk, és rákényszerítettük, hogy túl korán álljon ki. Satuba fogtuk és egyszerűen belekergettük őket a rossz döntésbe, emiatt kellett idejekorán kereket cserélniük, és ez volt a győzelmünk kulcsa is. Carlos Sainz szorongatta Verstappent, így már a 13. körben meg kellett lépniük a boxkiállást, majd amikor ez megtörtént, már stratégiai hátrányban is voltak. Eközben a kényszerű, nem éppen optimális két kiállásos taktikájukat igyekeztünk tovább rombolni, és hosszú, elnyújtott etapokkal további gumielőnyt kiharcolni. Így is lett, Charlest a lehető legtovább tartottuk kint, majd a kiállása után egy másodperces tempófölénye birtokában simán megelőzte Verstappent, és megnyerte a versenyt.” – újságolta örömmel a vezető stratéga, Inaki Rueda.

Valóban okos húzás volt ez a Ferraritól, de mi sokkal inkább vagyunk kíváncsiak a folytatásra…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.