Scuderia Ferrari: BÍZTATÓK a szimulátoros eredményeink!

A tavalyi esztendő hasonló szakaszához képest szemmel látható fejlődést értek el az SF24-el, legalábbis ezt állítja Marc Gené, aki volt tesztpilótaként ezer szállal kötődik Maranellóhoz.

A jelenleg márkanagykövetként tevékenykedő Gené most arról számolt be, hogy a félresikerült 2023 után talán elkezdhetnek bizakodni a vörös istálló szimpatizánsai:

„Csakis azt tudom mondani, amit a szimulátorból érkező adatok mondanak nekünk, valamint a vele dolgozó pilóták mesélnek vele kapcsolatban. Ez pedig magasan felette áll 2023-nak, de természetesen meg kell várni, míg az autó a maga fizikai valójában a pályára gurul február 13-án. A pálya az igazi döntnök, csak az számít, ami ott történik. Mindazonáltal én nagyon optimista vagyok, hiszen tavaly már a legelső teszt előtt aggasztó jelek mutatkoztak a teljesítményt illetően. Amit akkor láttunk a szimulátorban, az nem volt megnyugtató, egyáltalán nem… Most sokkal jobb a helyzet, de ennek ellenére nem dőlhetünk hátra, nem jelenthetjük ki, hogy mi leszünk a favoritok, nem pedig a Red Bull Racing. Hatalmas az előnyük és úgy hírlik, hogy az idei autójuk még erősebb lesz, de a célunk, hogy mi legyünk a kihívóik. Ha tudunk még tenni egy lépést előre, és fel tudjuk venni a versenyt, akkor így lesz!” – nyilatkozta optimistán Gené.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel