FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Scuderia Ferrari: „GYŐZNI AKARTUNK a Török Nagydíjon!”

Volt olyan pillanata a hétvégi versenynek, amikor úgy tűnt, hogy Charles Leclercnek sikerülhet a „lehetetlen”, vagyis kiállás nélkül, egyetlen szett intermediate abroncsokon odaérni a dobogó tetejére. Végül nem így lett, de ezt csapatszinten egyáltalán nem bánják… Na jó, egy kicsit mégis.

Mattia Binotto némi csalódottsággal beszélt arról, hogy nem ez a forgatókönyv valósult meg, de abszolút nem bánja, hogy a próbálkozásuk miatt egy harmadik helyet buktak el:

„Hittünk abban, hogy sikerülhet, ezért nyilvánvalóan megpróbáltuk. Charles Leclerc révén simán tartottuk a harmadik helyet, és úgy éreztük, hogy reális esélyünk van a győzelemre, így most kicsit csalódottak is vagyunk, hogy végül nem sikerült. Mindenesetre büszke vagyok a csapatomra, és sosem bocsátottam meg volna magamnak, ha nem próbáljuk meg. Bátor dolog volt ebbe beleállni, és tulajdonképp túl nagy kockázattal sem járt, hiszen egy biztos harmadik hely helyett negyedikek lettünk.

Carlos Sainzra is nagyon büszke vagyok, kimagasló munkát végzett a Török Nagydíjon. Ezt a szurkolók is díjazták, hiszen őt választották a nap versenyzőjének. Abszolút elégedett vagyok a látottakkal, hiszen az eredményességnél egy sokkal fontosabb területen sikerült előrelépést mutatnunk, ez pedig a versenytempó. Ez a nap a küzdelemről, a felzárkózásról, és a felvállalt kockázatról szólt, de hamarosan jönni fognak az eredmények is.” – ígérte motiváltan és optimistán a vörösök csapatvezetője.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.