Scuderia Ferrari: „Idén nem lesz első és második pilótánk”

Legalábbis a szezon elején, amikor is szabadon versenyezhetnek a pilóták. A későbbieket már az elért eredmények határozzák meg, árulta el Mattia Binotto, a Scuderia Ferrari csapatfőnöke.

Noha korábban még egyértelmű vezérnek kiáltották ki az olaszok Charles Leclercet, most már igyekeztek leszögezni, hogy Carlos Sainznak is ugyanazokat a feltételeket biztosítják majd. Binotto sietett leszögezni, hogy csapatként szeretnének előrébb lépni, ehhez pedig mindkét pilótájuktól kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükség:

„Nagyon fontosnak tartom, hogy két olyan emberrel álljunk fel, akik egyaránt jól teljesítenek. Az elérhető legtöbb pont megszerzése a célunk a konstruktőrök között. Ha ez sikerül, akkor az azt is jelenti majd, hogy a fiaink egyénileg is jól állnak a bajnokságban. Biztos vagyok benne, hogy Carlos Sainz képes lesz felvenni a kesztyűt, és megfelelően segíteni ezt a harcot. Sokrétű tapasztalattal rendelkezik, több istállót is megjárt már, és mindenhol nagyon jól teljesített. Ő egy gyors és rendkívül stabil pilóta, aki tavaly is nagyon erős szezont hagyott maga után.

Gyorsult a kvalifikációkon, jobban teljesít a versenyeken, és rendszerint mindig előrébb zár, mint az időmérőn megszerzett rajthelye. Azt gondolom, hogy ő és Charles nagyon jól kiegészítik majd egymást, és remek duót fognak alkotni. Éppen ezért nem szándékozunk őket felé, vagy alárendelni, legalábbis a szezon elején semmiképpen sem. Ha a későbbiekben az egyik versenyzőnk egyértelmű előnybe kerülne, akkor meg fogjuk vizsgálni a lehetőségeinket, és nyíltan megbeszéljük, hogyan tovább.” – zárta gondolatmenetét Binotto.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel