FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Scuderia Ferrari: „Idén nem lesz első és második pilótánk”

Legalábbis a szezon elején, amikor is szabadon versenyezhetnek a pilóták. A későbbieket már az elért eredmények határozzák meg, árulta el Mattia Binotto, a Scuderia Ferrari csapatfőnöke.

Noha korábban még egyértelmű vezérnek kiáltották ki az olaszok Charles Leclercet, most már igyekeztek leszögezni, hogy Carlos Sainznak is ugyanazokat a feltételeket biztosítják majd. Binotto sietett leszögezni, hogy csapatként szeretnének előrébb lépni, ehhez pedig mindkét pilótájuktól kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükség:

„Nagyon fontosnak tartom, hogy két olyan emberrel álljunk fel, akik egyaránt jól teljesítenek. Az elérhető legtöbb pont megszerzése a célunk a konstruktőrök között. Ha ez sikerül, akkor az azt is jelenti majd, hogy a fiaink egyénileg is jól állnak a bajnokságban. Biztos vagyok benne, hogy Carlos Sainz képes lesz felvenni a kesztyűt, és megfelelően segíteni ezt a harcot. Sokrétű tapasztalattal rendelkezik, több istállót is megjárt már, és mindenhol nagyon jól teljesített. Ő egy gyors és rendkívül stabil pilóta, aki tavaly is nagyon erős szezont hagyott maga után.

Gyorsult a kvalifikációkon, jobban teljesít a versenyeken, és rendszerint mindig előrébb zár, mint az időmérőn megszerzett rajthelye. Azt gondolom, hogy ő és Charles nagyon jól kiegészítik majd egymást, és remek duót fognak alkotni. Éppen ezért nem szándékozunk őket felé, vagy alárendelni, legalábbis a szezon elején semmiképpen sem. Ha a későbbiekben az egyik versenyzőnk egyértelmű előnybe kerülne, akkor meg fogjuk vizsgálni a lehetőségeinket, és nyíltan megbeszéljük, hogyan tovább.” – zárta gondolatmenetét Binotto.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.