Scuderia Ferrari: JÖNNEK a fejlesztések!

Már a Miami Nagydíjtól érkeznek a fejlesztések az olasz istálló autóira. Már korábban is hozhatták volna őket, de nem véletlen, hogy nem Azerbajdzsánban láttak neki az „updatenek”.

Frederic Vasseur állítása szerint van egy olyan terület, ahol tetemes a hátrányuk, és óriási lehetőség van a fejlődésre:

„Miamitól kezdünk, és folyamatosan fejlesztéseket fogunk hozni az autóra, azokon a pályákon, ahol ezt érdemes meglépni. Kíváncsian várjuk, hogyan reagál majd az autónk, hiszen egy dolog a fejlesztés, a másik pedig az, hogy milyen hasznát vesszük neki élesben. Van olyan terület, ahol nagyon le vagyunk maradva… Például Verstappenék egyik legnagyobb erőssége a DRS-hatás. Rá kell jönnünk, hogyan csinálják, és ledolgozni a lemaradásunkat, és szerintem jó az irány, amerre elindultunk. Felfoghatjuk a lemaradást gyengeségnek, de egyfajta lehetőségnek is. Az autónk fejlesztések nélkül is jól mozgott Bakuban, így reménykedve várjuk a hétvégét. Nagyon nehéz olyan megkavart körülmények közé újításokat vinni, mint amilyen az Azerbajdzsáni Nagydíj volt. Ez minden sprintre igaz, és az összes istállónak egyforma hátrány, ezért oda kell figyelnünk, hogy mikor, hol, mit csinálunk. Folyamatos kisebb frissítésekkel előrébb juthatunk, mint néhány nagy újítással.” – nyilatkozta a vörösök főnöke.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel