Scuderia Ferrari: Küszöbön az újabb dráma?

Charles Leclerc szerződéshosszabbítása, Sebastian Vettel kiebrudalása már alapból is pikáns évet ígér, de ez még semmi ahhoz képest, ami valóban jöhet. A McLaren főnök Zak Brown szerint a Scuderiánál komoly feszültség lappang, ami előbb vagy utóbb hatalmasat fog robbanni.

Zak Brown közvetlenül is érintett a Ferrarinál kialakult helyzetben, hiszen a vörösök éppen az ő pilótájukra cserélik Vettelt a következő szezontól:

„Annyi bizonyos, hogy nem a Ferrari depója lesz a legboldogabb hely a Formula-1 paddockjában. Messze nem családias a hangulat, és akkor még finoman fejeztem ki magam – ez a helyzet pedig véleményem szerint komoly izgalmakat és remek futamokat ígér. Amit tavaly Brazíliában láttunk, az enyhe ízelítő abból, ami 2020-ban történik majd.

A McLaren vezére azt is elmondta, hogy noha lett volna lehetőségük megszerezni Vettelt, miért nem tették: „Seb egy kivételes pilóta, de nekünk már korábban megvoltak a terveink. Két opción gondolkodtunk: vagy folytatjuk Carlossal, vagy Daniel Ricciardót választjuk. Sainzzal mindig is őszinte volt a viszonyunk, így amikor az ő Ferraris szerepvállalása nyilvánvalóvá vált, az a mi ügyünket is eldöntötte.” – avatott be a háttérbe Brown.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: EssentiallySports

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel