FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sky szakértő: „A Mercedes már erősebb a Ferrarinál”

Hol vannak már a szezon első futamai, amikor még a Scuderia Ferrari szárnyalásáról, és a Red Bull Racing lemaradásáról beszéltünk. Azóta nagyot fordult a világ, méghozzá akkorát, hogy már a sokáig gyengélkedő Mercedes is nagyobb erőt képvisel az olaszoknál.

Korábban ezt már mi is megjövendöltük, de most már a Sky Sport egyik szakértője, a nemrégiben még aktív F1-es versenyző Paul di Resta is ezen a véleményen van:

A Mexikói Nagydíjon mutatott formájuk, az egyperces hátrányuk a rosszul taktikázó Mercedeshez képest nagyon ijesztő a jövőre nézve. Hogy őszinte legyek, féltem őket! Hónapok óta nincs reális esélyük futamot nyerni, ritmustalannak tűnnek, a Mercedes pedig le fogja vadászni őket. Sőt, igazából ez már meg is történt, hiszen a németek versenytempó tekintetében sokkal, de sokkal erősebbek. Az időmérőkön mutatott teljesítményük rendben van, de akkor is úgy érzem, hogy rossz irányba vitték el a fejlesztéseket.

Remélem a hanyatlásuk annak tudható be, hogy felismerték az elúszott világbajnoki címet, és már 2023-ra készülnek. Ennek kell alárendelniük minden forrásukat, fel kell áldozniuk az utolsó pár versenyhétvégét arra, hogy 2022 elejéhez hasonló kvalitású autót tudjanak építeni, fejleszteni. Sajnos amilyen biztatóan alakult nekik a szezon eleje, most annyira szenvednek…” – nyilatkozta Di Resta.

Abban mindenféleképpen egyetérthetünk, hogy egy erős, gyors, versenyképes Ferrari csak jót tenne a 2023-as világbajnokságnak.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Sky F1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük