Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

SÚLYOS BEISMERÉS a Ferrarinál: Nagyobb a baj, mint hitték…

Nem minden a tervek szerint alakult a Scuderia Ferrarinál, és ez nem csupán az ismételten elhibázott taktikára érvényes. Frederic Vasseur látja a problémát, fontosnak tartja kimondani, hogy komolyabb problémáik is vannak, mint a taktika.

Nagy reményekkel, a világbajnoki címért harcba indulva kezdték meg 2023-at a vörösek, aztán két forduló elteltével fájdalmasan köszönt rájuk vissza a valóság:

„Sajnos nem hiszem, hogy az elrontott taktika miatt végeztünk ott Szaud Arábiában, ahol. Az igazi problémánk ennél sokkal súlyosabb, ezek csak részletkérdések. Fontosnak tartom, hogy legyünk őszinték magunkhoz: ha valamit jól csinálunk, azt el kell ismerni, ha valamit rosszul csinálunk, azt is meg kell neveznünk. Az pedig a napnál is világosabb, hogy a tempónk nem olyan, amilyennek vártuk, és amilyennek szeretnénk. Csupán a negyedik erő voltunk, meg kell vizsgálnunk, hogy mindez miért történik, és hogyan tudnánk rajta javítani. Már két eltérő karakterisztikájú pálya is megmutatta a gondjainkat, tehát a baj nem pálya, hanem konstrukció specifikus. Ez a kulcs, és bármennyire is szomorú kimondani, tisztában kell lennünk ezzel. Nem tartunk ott sem versenytempóban, sem az autónkkal, ahol kellene! Legfőbb probléma a gumikezelés: turbolens levegőben a vártnál gyorsabban elmelegszenek az abroncsok, tiszta levegőben megszűnik ez a probléma, és akkor van tempónk is. Ez az egyik leggyengébb pontunk, amire majd érkeznek fejlesztések, de ez nem máról holnapra fog megoldódni. Addig ezzel a csomaggal kell a lehető legtöbbet elérnünk!” – nyilatkozott kiábrándítóan Vasseur.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Webber: „Verstappen vs Perez CSATA? Sosem volt, SOSEM LESZ!!”

Nem csak az átlag F1 szurkolót, de a szakmát is lesújtja Max Verstappen 53 pont [...]

Érdekel
F1-es családi dráma? Ez lesz az ONE!

Tegnap robbant a bomba, hogy a Drive to Survive után egy újabb sorozat szól majd [...]

Érdekel
Will Power: „Sajnálom a pilótákat, a Forma-1 egy vicc!”

Az IndyCar sztárja keményen beleszállt a Formula-1-es világbajnokságba. Szerinte hiába a rengeteg jó versenyző, sokan [...]

Érdekel
Verstappen Alonsóról: „Van valami, amiben Fernando MINDANNYIUNKNÁL JOBB!”

Azt talán még a legelveteműltebb drukkerek is elismerik, hogy a Formula-1 nívós mezőnyén belül a [...]

1 Comment

Érdekel
Az F1 szakértő Hamilton szerint komplexebb versenyző, mint Russell

Peter Windsor F1-es szakíró úgy gondolja, George Russell és Lewis Hamilton között az a nagy [...]

Érdekel
Mercedes: PÁLYÁN Mick Schumacher!

A hétvége végeztével nem mindenki vette még Kanada felé az irányt, hiszen a Scuderia Ferrari [...]

Érdekel