Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Szaudi Nagydíj: A főnök ERŐS FERRARIT ígér…

Minden vörös szimpatizáns számára ismert a Scuderia Ferrari elmúlt 15 évének pokoljárása, 2023 szezonnyitó futama sem hozott megváltást a csapatnál. Frederic Vasseur csapatfőnök hite viszont töretlen!

A főnök szerint a vártnál gyengébb teljesítmény nem azért történt velük, mert rossz az autójuk, és rossz koncepció szerint fejlesztettek, a versenytempójuk a beállítások miatt volt karcsúbb:

„Ezt a problémát nem a koncepció okozta, sokkal inkább volt beállítási anomália. Küszködtünk a balansszal, de amíg a versenyen ment Charles Leclerc, addig érezhető volt, hogy sikerült előre lépnie. Hatalmas terünk van még a javításra, én nem írnám le rögtön magunkat.  Muszáj összeszedettnek és motiváltnak maradnunk, ki kell hoznunk azt, ami a technikában van. Bahrein sajnos nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, de levontuk a tanulságokat, reagáltunk a helyzetre, és úgy gondolom, hogy az elmúlt hetekben mindannyian csapatként dolgoztunk azért, hogy az SF-23 vezethetősége jobb legyen, a beállításai pedig optimálisak. Az előző hétvége elemzései alapján készítettünk egy jó hosszú listát arról, amiben fejlődnünk kell, én bízom benne, hogy Szaud-Arábiában már egy jóval erősebb Scuderia Ferrarit látnak majd a szurkolóink.” – nyilatkozta az istálló vezére. Nos, a helyzetet nem könnyíti meg Leclerc tíz rajthelyes büntetése…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük