Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Szegény embert még az ág is… Leclerc MÁRIS BÜNTETÉST KAPHAT?

A Bahreini Nagydíj dobogójának második foka helyett a pokolba tett látogatást Charles Leclerc, de ezzel még koránt sem biztos, hogy vége a pilóta és a Scuderia Ferrari hányattatásainak.

Ugyanis jönnek az utózöngék, hiszen hiába cserélték ki elővigyázatosságból azt az elemet, ami végül tönkrement. Hiába akarták megelőzni a bajt, és cserélték ki a vezérlőelektronikát és az energiatárolót, a baj megtörtént, és ennek nem csupán a kiesés lehet az egyetlen következménye. Olasz sajtóinformációk arról beszélnek, hogy az elővigyázatosságból cserélt elektronika nemes egyszerűséggel vészhelyzeti üzemmódba váltott, és lekapcsolta a motort. A motornak tehát nincs baja, ám az említett alkatrész miatt könnyen bajba kerülhet Leclerc Szaud-Arábiában.

A bahreini verseny negyvenedik körében az erőforrás szimplán gyújtás nélkül maradt, és megvan az esélye, hogy a Ferrari által a hétvégén használt mindkét vezérlőrendszer mehet a kukába. Ha ez így lesz, akkor szinte biztos a büntetés, hiszen ebből az elemből csak kettőt lehet használni szankciók nélkül egy szezon során. Ha ez a forgatókönyv kerül terítékre, akkor kis túlzással már ki is iratkozna a világbajnoki versenyfutásból, de minimum nagyon nehéz helyzetbe kerülne. A Scuderia Ferrarinak tehát főhet a feje, hiszen egyetlen verseny után komoly problémákkal kell szembenézniük.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük