TELJESÜLT a Ferraristák álma: „LEFOKOZTÁK” Inaki Ruedát

A 2022-es szezonban szinte már nem volt olyan versenyhétvége, amikor a Scuderia fanatikusai ne követelték volna Mattia Binotto és Inaki Rueda eltávolítását. Nos, mára mindkettő megtörtént.

Új seprű jól seper, tartja a mondás. Nos, lehet benne valami, mert az istálló frissen kinevezett új csapatfőnöke egyik első markáns intézkedéseként lefokozta az eddigi főstratégát, és visszaküldte őt a gyárba. Tette mindezt annak ellenére, hogy korábban határozottan állította, nem akar radikálisan belenyúlni a már megszokott felállásba. Noha Ruedát nem rúgták ki, minden bizonnyal a csapat összes szurkolója fellélegezhet, hiszen a főstratéga már csak „gyári alkalmazott”, nem fog elutazni a versenyekre. Frederic Vasseur meglépte, amit a haza megkívánt, de sietett leszögezni, nem az ezernyi bakiban ludas szakember tudásával van a problémája, hanem a kommunikáció hiányával:

„Amikor a stratégiáról van szó, nem csupán a piramis csúcsán elhelyezkedők tartoznak felelősséggel. A stratégiánál sokkal inkább a gyakorolt struktúra a lényeges, nem azok, akik az utasításokat adják a pitwallon. Tavaly sokat hibáztunk ezen a fronton, de meggyőződésem, hogy nem az egyes emberek hozzáállásával vagy szakmai tudásával volt a probléma, hanem sokkal inkább a kommunikációval, a felépített struktúrával, valamint az ebből fakadó hatékonyság hiányával. A versenyeken követett stratégia olykor a gyárban dolgozó és támogatást nyújtó csapat erősítésével kezdődik.” – utalt rá Vasseur, hogy Rueda tulajdonképpen hol fogja majd folytatni a munkáját.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel