Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

TELJESÜLT a Ferraristák álma: „LEFOKOZTÁK” Inaki Ruedát

A 2022-es szezonban szinte már nem volt olyan versenyhétvége, amikor a Scuderia fanatikusai ne követelték volna Mattia Binotto és Inaki Rueda eltávolítását. Nos, mára mindkettő megtörtént.

Új seprű jól seper, tartja a mondás. Nos, lehet benne valami, mert az istálló frissen kinevezett új csapatfőnöke egyik első markáns intézkedéseként lefokozta az eddigi főstratégát, és visszaküldte őt a gyárba. Tette mindezt annak ellenére, hogy korábban határozottan állította, nem akar radikálisan belenyúlni a már megszokott felállásba. Noha Ruedát nem rúgták ki, minden bizonnyal a csapat összes szurkolója fellélegezhet, hiszen a főstratéga már csak „gyári alkalmazott”, nem fog elutazni a versenyekre. Frederic Vasseur meglépte, amit a haza megkívánt, de sietett leszögezni, nem az ezernyi bakiban ludas szakember tudásával van a problémája, hanem a kommunikáció hiányával:

„Amikor a stratégiáról van szó, nem csupán a piramis csúcsán elhelyezkedők tartoznak felelősséggel. A stratégiánál sokkal inkább a gyakorolt struktúra a lényeges, nem azok, akik az utasításokat adják a pitwallon. Tavaly sokat hibáztunk ezen a fronton, de meggyőződésem, hogy nem az egyes emberek hozzáállásával vagy szakmai tudásával volt a probléma, hanem sokkal inkább a kommunikációval, a felépített struktúrával, valamint az ebből fakadó hatékonyság hiányával. A versenyeken követett stratégia olykor a gyárban dolgozó és támogatást nyújtó csapat erősítésével kezdődik.” – utalt rá Vasseur, hogy Rueda tulajdonképpen hol fogja majd folytatni a munkáját.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük