Vettel csak csökkentett fizetésért maradhat a Ferrarinál

Olasz sajtóértesülések számoltak be arról, hogy Mattia Binotto és Sebastian Vettel leültek egymással egyeztetni a közös munkájuk jövőjének kapcsán. A találkozón aztán nem minden úgy alakult, ahogy azt a felek előzetesen sejtették…  

Mint az ismeretes, 2020 végén lejár a német világbajnok szerződése, jelenlegi csapata pedig opcióként tekint rá, de már jó előre kikötötték, hogy vannak feltételeik. Az első az, hogy a pilótának hoznia kell az elvárható szintet, vagyis jól kell teljesítenie, ha maradni akar.

Az Ausztráliából történt hazautazás után meg is történt a meeting, ahol szerződéshosszabbításról tárgyaltak a felek. Itt érte sokként Vettelt a Ferrari ajánlata, amelyben az eddigieknél jóval szerényebb összeg és csupán egyetlen lekötött év szerepelt.  Idáig 30-40 millió euró körüli fizetésért autózott a versenyző, ám ezt a kontraktust még merőben más helyzetben kötötte. Most, hogy a Maranellóban már van egy vezér, és az esztendő végén több top pilóta is felszabadul, a Ferrari akkor sem fog kétségbeesni, ha Carlos Sainzot, vagy éppenséggel Daniel Ricciardót kellene beültetni a megüresedett ülésébe.

Jelenleg Vettelen a sor, hogy megválaszolja, hajlandó-e a megváltozott feltételek mellett a vörösöknél folytatni, vagy a már általa is említett McLaren, vagy a Renault vonal felé fordul.

Az elmaradt idénynyitó előtt Vettelt több riporter is kérdezte a jövőjével kapcsolatban, valamint arról is faggatták, mihez kezdene a középmezőnyben:

„Nem lenne ismeretlen az érzés, de visszaesésként élném meg. A Toro Rossónál kezdtem, majd a Red Bullhoz igazoltam, és rövid idő alatt mindent elértünk, amiről csak egy sportoló álmodhat. Az első F1-es évemben a Toronál semmi esélyünk nem volt, még a pontszerzés is elérhetetlennek tűnt. A következő évben már rendszeresen bekerültünk az első tízbe, ami remek érzés volt, és a fejlődésünk megkérdőjelezhetetlenné vált. A mezőny elejébe jutni fantasztikus, de amikor már rendszeresen az ötben harcolsz, akkor nem sok örömöt okoz a legjobb tízbe kerülni.” – mondta el a népszerű Seb.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel