FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

VICC: A Ferrari szerint Leclerc hibája, hogy lassú volt Suzukában

Nem elég, hogy igazából Max Verstappent nem tudta komolyabb kihívás elé állítani a Scuderia, még azt a szemtelenséget is megengedik maguknak, hogy ezért Charles Leclercet okolják.

Max Verstappen majd 27 másodperccel végzett a monacói előtt, aki ráadásul még a biztosnak tűnő második helyét is elveszítette, és ezzel már az USA Nagydíj előtt világbajnokot faragott Verstappenből. Leclerc nem emiatt volt igazán elkeseredve, leginkább a látott tempó aggasztja. Nos, van is min aggódni, hiszen Mattia Binotto egy „elegáns” (…) húzással kvázi az ő nyakába varrja a futamgyőzelem elmaradását. A Ferrari csapatfőnöke szerint a pilóta túl agresszív vezetési stílusa miatt nem tudta a kellő tartományba hozni és tartani az esőgumikat, ez vezetett a remélt eredmény elmaradásához:

„Már pénteken is szembesültünk a problémával, hogy a jobb első abroncsunk az első körökben mutatott erős tempó miatt tönkremegy, és nem tudjuk visszahozni a működési tartomány közelébe. Szorosabban együtt kell működnie Charlesnak a mérnökeinkkel, hogy tisztába tegyük, nem a túlzott agresszivitása miatt jártunk így. Az egykörös tempónk nagyon jó volt, de a gumikezelésről mindezt már nem mondhatjuk el.” – tálalta ízlésesen a vélt problémát Binotto, akinek ez a húzása tökéletesen beleillik a csapat által 2022-ben képviselt felfogásba…

Ti mit gondoltok, valóban a pilóta hibája a Scuderia Ferrari versenyképtelensége, vagy inkább a vezetőség és az általuk gyártatott konstrukció háza táján kellene szétnézni?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük