FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

VICC: Mattia Binotto nem érti Charles Leclerc csalódottságát…


Elképesztő dolgok zajlanak a Scuderia Ferrarinál: miután Mattia Binotto parancsára a csapat simán elvette Charles Leclerctől a győzelmet (és vele együtt lassacskán a világbajnoki reményeket is), még furcsának is találják a pilóta elégedetlenségét…

Noha állítólag a bajnoki címért harcolnak a maranellóiak, ma már csak mindenki röhög a tradicionális istálló húzásain. Még a saját szurkolóik is. Az egyedüli, aki nem tud nevetni az egészen, az maga az érintett Leclerc. Persze Binotto most is megmagyarázza a magyarázhatatlant:

„Tudtam, hogy nagyon csalódott lesz, ez abszolút érthető is, hiszen kényelmesen vezette a versenyt, egészen a safety car fázisig. Gyors volt, magabiztos, ráadásul a legfőbb ellenfele Max Verstappen technikai problémákkal küszködött. Nagy lehetőség volt tehát ez a felzárkózásra. Ez füstbe ment, így érthető, hogy nagyon csalódott volt. Megnyugtattam, hogy szenzációs teljesítményt nyújtott, nagyon jól küzdött, és fantasztikusan védekezett. Szerettem volna megnyugtatni őt, hogy ez csupán balszerencse volt, és ő remek munkát végzett. Igazából semmi oka nincs a csalódottságra…” – ez a nyilatkozatnak jóindulattal is alig nevezhető valami telt csak a Ferrari istálló első emberétől.

Arra pedig továbbra sincs VALÓDI MAGYARÁZAT, hogy egy laikus számára is átlátszó taktikai húzással miért kellett a tökéletesen középszerű Carlos Sainzot helyzetbe hozni, és elkaszálni a VB-esélyes Leclercet.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük