Eladó a Williams F1-es csapata

A tulajdonosi kör ma tárta a világ elé, hogy a Forma-1-es gárda hosszútávú fenntartásának és versenyképessé tételének érdekében mindent latba vet, melyben a versenyistálló részvényeinek, tulajdonjogának értékesítése is opció.

Az örökös/csapatfőnök helyettes Claire Williams a sajtó kérdéseire megerősítette, hogy más csapatokkal ellentétben a Williams nem tervez drasztikus létszámcsökkentést, azonban megfelelő befektetői ajánlat esetén hajlandóak a névváltoztatásra. A vezető azt is hozzátette, nem elsősorban a koronavírus járvány hatásai ösztönzik őket a lépés megtételére, sokkal inkább céljuk, hogy a 9 világbajnoksággal és 114 futamgyőzelemmel büszkélkedő gárda ismét a régi fényében tündökölhessen. Ennek érdekében elkötelezettek, hogy megerősítsék az istálló gazdasági hátterét:

„Még nagyon korai lenne azon gondolkodni, hogyha úgy alakulna, akkor mi lesz a nevünk. Nyilvánvalóan a családunk továbbra is nagyon szeretné a Williams elnevezést viszontlátni a Formula-1-ben, de ha máshogy alakul, az sem jelenti azt, hogy nem leszünk továbbra is jelen a sportágban. Épp ellenkezőleg, azért dolgozunk, hogy lehetőséget teremtsünk, és biztosítsuk a csapat jövőjét. Hiszem, hogy ezzel a lépéssel közelebb kerülünk a vágyott célunkhoz.

Sir Frank Williams az alapításunk óta arra törekszik, hogy a csapatot és a nálunk dolgozó embereket előtérbe helyezze, és mi is igyekszünk ugyanezt megtenni. Frank számára mindig is fontos volt a gárda versenyképessége, ezért döntöttünk úgy, hogy nagy volumenű külső befektetőket keresünk, akik segítségével képesek lehetünk kihasználni a szabályváltoztatások adta felzárkózás sanszát.” – mondta el Claire Williams.

Mi nagyon szurkolunk nekik, hiszen egy erős „Williams” jelenléte – vagy hívjuk bárhogyan is – nagyon fontos tényező volt és marad a száguldó cirkuszban.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel