Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Eladó a Williams F1-es csapata

A tulajdonosi kör ma tárta a világ elé, hogy a Forma-1-es gárda hosszútávú fenntartásának és versenyképessé tételének érdekében mindent latba vet, melyben a versenyistálló részvényeinek, tulajdonjogának értékesítése is opció.

Az örökös/csapatfőnök helyettes Claire Williams a sajtó kérdéseire megerősítette, hogy más csapatokkal ellentétben a Williams nem tervez drasztikus létszámcsökkentést, azonban megfelelő befektetői ajánlat esetén hajlandóak a névváltoztatásra. A vezető azt is hozzátette, nem elsősorban a koronavírus járvány hatásai ösztönzik őket a lépés megtételére, sokkal inkább céljuk, hogy a 9 világbajnoksággal és 114 futamgyőzelemmel büszkélkedő gárda ismét a régi fényében tündökölhessen. Ennek érdekében elkötelezettek, hogy megerősítsék az istálló gazdasági hátterét:

„Még nagyon korai lenne azon gondolkodni, hogyha úgy alakulna, akkor mi lesz a nevünk. Nyilvánvalóan a családunk továbbra is nagyon szeretné a Williams elnevezést viszontlátni a Formula-1-ben, de ha máshogy alakul, az sem jelenti azt, hogy nem leszünk továbbra is jelen a sportágban. Épp ellenkezőleg, azért dolgozunk, hogy lehetőséget teremtsünk, és biztosítsuk a csapat jövőjét. Hiszem, hogy ezzel a lépéssel közelebb kerülünk a vágyott célunkhoz.

Sir Frank Williams az alapításunk óta arra törekszik, hogy a csapatot és a nálunk dolgozó embereket előtérbe helyezze, és mi is igyekszünk ugyanezt megtenni. Frank számára mindig is fontos volt a gárda versenyképessége, ezért döntöttünk úgy, hogy nagy volumenű külső befektetőket keresünk, akik segítségével képesek lehetünk kihasználni a szabályváltoztatások adta felzárkózás sanszát.” – mondta el Claire Williams.

Mi nagyon szurkolunk nekik, hiszen egy erős „Williams” jelenléte – vagy hívjuk bárhogyan is – nagyon fontos tényező volt és marad a száguldó cirkuszban.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel
Az APPLE TV kizárólagosságra hajt az F1 közvetítésekben!

A streaming platform nem csupán egyszerűen megvásárolná az F1 közvetítési jogait, de a deal mellé [...]

Érdekel
IndyCar pilóta: „Palou JOBB VERSENYZŐ, mint Verstappen!”

Bár mindenki elismeri Max Verstappen nagyságát, de az amerikaiak szerint az ovál versenyzés egy sokkal [...]

Érdekel
VETTEL: „Én le tudnám győzni Verstappent…”

Jó dolog bajnoknak lenni, viszont megvan a dolognak az a diszkrét bája, hogy mindenki téged [...]

Érdekel
Sergio Perez: „2024-ben a VILÁGBAJNOKI CÍMÉRT megyek!”

Nevetséges hibák tömkelege, egyre ritkuló Q3-as szereplések, „csodaként” megélt pontszerzések – így fest Perez 2023-as [...]

Érdekel