Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Eladó a Williams F1-es csapata

A tulajdonosi kör ma tárta a világ elé, hogy a Forma-1-es gárda hosszútávú fenntartásának és versenyképessé tételének érdekében mindent latba vet, melyben a versenyistálló részvényeinek, tulajdonjogának értékesítése is opció.

Az örökös/csapatfőnök helyettes Claire Williams a sajtó kérdéseire megerősítette, hogy más csapatokkal ellentétben a Williams nem tervez drasztikus létszámcsökkentést, azonban megfelelő befektetői ajánlat esetén hajlandóak a névváltoztatásra. A vezető azt is hozzátette, nem elsősorban a koronavírus járvány hatásai ösztönzik őket a lépés megtételére, sokkal inkább céljuk, hogy a 9 világbajnoksággal és 114 futamgyőzelemmel büszkélkedő gárda ismét a régi fényében tündökölhessen. Ennek érdekében elkötelezettek, hogy megerősítsék az istálló gazdasági hátterét:

„Még nagyon korai lenne azon gondolkodni, hogyha úgy alakulna, akkor mi lesz a nevünk. Nyilvánvalóan a családunk továbbra is nagyon szeretné a Williams elnevezést viszontlátni a Formula-1-ben, de ha máshogy alakul, az sem jelenti azt, hogy nem leszünk továbbra is jelen a sportágban. Épp ellenkezőleg, azért dolgozunk, hogy lehetőséget teremtsünk, és biztosítsuk a csapat jövőjét. Hiszem, hogy ezzel a lépéssel közelebb kerülünk a vágyott célunkhoz.

Sir Frank Williams az alapításunk óta arra törekszik, hogy a csapatot és a nálunk dolgozó embereket előtérbe helyezze, és mi is igyekszünk ugyanezt megtenni. Frank számára mindig is fontos volt a gárda versenyképessége, ezért döntöttünk úgy, hogy nagy volumenű külső befektetőket keresünk, akik segítségével képesek lehetünk kihasználni a szabályváltoztatások adta felzárkózás sanszát.” – mondta el Claire Williams.

Mi nagyon szurkolunk nekik, hiszen egy erős „Williams” jelenléte – vagy hívjuk bárhogyan is – nagyon fontos tényező volt és marad a száguldó cirkuszban.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images