Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

GYÁSZ: Russell és Latifi is Frank Williams lelki üdvéért hajt ezen a hétvégén

Múlt vasárnap alapjaiban rázta meg az autósport és a Formula-1 világát a rossz hír, mely szerint távozott Sir Frank Williams. A méltó búcsúból a liga mellett az istálló pilótapárosa is ki akarja venni a részét, egy-egy erős eredménnyel.

Az első Szaúdi Nagydíjon pályára hajtanak majd az istálló legendás autói, az FW07-es modellek, a csapat autói pedig eltérő színekkel gyászolják meg a legendás alapítót. George Russell és Nicolas Latifi pedg extramotivált, a pilóták úgy gondolják, csak egyetlen dologgal engedhetik útjára a névadó ikont. Versenyzéssel és jó teljesítménnyel!

„Az egész csapat azon van, hogy Frankhez méltón versenyezzünk ezen a hétvégén. Az egész brit sportvilágban meghatározó szerepet töltött be Frank Williams, ezért úgy búcsúztatjuk el őt, ahogy azt ő megérdemli: bármekkora is a fájdalom, versenyezni fogunk! Ő egy elképesztő ember volt, aki a balesete után is ugyanolyan motivált maradt, és hihetetlen eredményeket ért el a Formula-1-ben. Rengetegen felnézünk rá, és tekintjük őt példaképnek. Idős kora ellenére is gyakran bejött a gyárba, motiválta a srácokat, akik elkötelezettek voltak, és tisztelték őt a hihetetlen erejéért!” – mondta el Russell.

„Egyértelmű, hogy mindannyian Sir Frankért versenyzünk és küzdünk majd ezen a hétvégén. Elképesztő dolgokat tett le az asztalra ebben a sportágban, nekem hihetetlenül sokat jelent, hogy a neve alatt versenyezhetek. Ő egy kemény ember volt, hatalmas tekintéllyel, nekünk pedig kutya kötelességünk mindent megtenni azért, hogy a Williams nevet visszajuttassuk oda, ahol mindig is jelen volt. A világ versenypályáinak dobogójára, a Forma-1 elitjébe!” – tartott motivációs beszédet a kanadai pilóta.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Japán Nagydíj: Álmos versenyen konstruktőri világbajnok a Red Bull Racing

Előzetesen nem sok izgalmat várhattunk a Japán Nagydíjtól, és sajnos tökéletesen be is igazolódott a [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, kifikáció: ATOM LAZA Verstappen pole…

Az elmúlt hétvége izgalma után Max Verstappen ezúttal nem sok kétséget hagyott afelől, hogyan is [...]

Érdekel
SZENZÁCIÓ: Az FIA elismerte egy hibáját!

A Szingapúri Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen több látványos feltartást is eszközölt pár ellenfelével szemben. A [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen a leggyorsabb

Az éjszakai első szabadedzés Max Verstappen hegemóniájáról szólt, a holland csaknem hét tizedes előnnyel zárt [...]

Érdekel
Hamilton: „Vettel egy igazi PÉLDAKÉP!”

Mint azt biztos már sok forrásból láttátok, ezen a hétvégén Sebastian Vettel Japánban héderezik, hogy [...]

Érdekel
Verstappen: „Ha valaki NEM ISMER EL bennünket, az nem is igazi szurkoló!”

Míg a fél világ ünnepel, hogy „végre nem a Red Bull Racing nyert” meg egy [...]

Érdekel