Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ne aggódjatok a Willamsért, majd valamelyik apuci megveszi a kisfiának…

Nemrégiben jelentette be Clarie Williams, hogy az istálló hosszú távú jövője és fejlődése érdekében részben (vagy egészben) eladóvá vált a csapatuk. Ez ihlette meg Juan Pablo Montoyát.

Montoya szerint a Williams a kialakult helyzetet csakis magának köszönheti, hiszen az elmúlt időkben annyi elkapkodott és rossz döntést hoztak a személyi állománnyal kapcsolatban, ami akár több korszakra is “elegendőnek” bizonyulna. Elég csak Paddy Lowe esetére gondolni:

„Voltak nagyon tehetséges szakembereik, csak nem megfelelően alkalmazták őket. Ha van egy ászod, aki az egyik legjobb a szakterületén, de te egy olyan feladattal bízod meg, ami távol áll tőle, és ahol emberek irányítására kényszeríted, akkor finoman szólva sem biztos, hogy eredményes lesz. Ez vezetett idáig, ez áll a hanyatlásuk hátterében.

Természetesen szurkolok nekik, remélem, sikerül talpon maradniuk. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy olyan befektető érkezzen hozzájuk, aki majd hozza magával a versenyző fiacskáját is. Létezik már erre bevett példa, nem is egy.” – fogalmazott keményen a kolumbiai.

Írta: Tóth Krisztián Márk