Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

TISZTOGATÁS a Willamsnél: A család búcsúzik, csak a név marad meg

A Toszkán Nagydíjtól a teljes Williams család is kiszáll az istállóból, a csapatvezető Clarie Williams Monzában vezeti utoljára az istállót. Szomorú nap ez a Formula-1 történelmében.

Willamsék ki, az új befektető emberei pedig bepakolnak – véget ért egy korszak a legendás gárda életében. Az új vezetőség Monza után váltja Williamséket, akiknek a hétvégi lesz az utolsó futamuk, aztán leadják a szerelést, és végérvényesen kiszállnak az F1-ből. Az új igazgatótanács ellenben érdekes embert hozott sorai között a képletbe: James Matthews volt autóversenyzőt, aki az angol királyi családhoz is szorosan kötődik.

Clarie Williams szívszorító videóüzenetben búcsúzott el a szurkolóktól, és köszönte meg az évtizedeken átívelő támogatást:

„Üdvözlöm az összes kedves szurkolónkat! Bizonyára hallottátok már a döntésünket, hogy a távozunk a száguldó cirkuszból, nekem pedig csapatvezetőként ez lesz az utolsó versenyem. Nehéz percek ezek, de nagyon szeretnék nektek köszönetet mondani azért, hogy mindvégig támogattatok bennünket. Elmondhatatlanul hálásak vagyunk a rengeteg bíztató üzenetért, és azért, ahogy a mostani nehéz helyzetben is kiálltatok mellettünk.

Nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk, amelynek a végén eladtuk a csapatunkat a Dorilton Capitalnak. Ők nagyszerűen fogják továbbvinni az örökséget, és gazdasági erejüket felhasználva, a Williams nevet megtartva visszajuttatják a csapatunkat oda, ahol a helye van: a rajtrács elejére. Bár mi távozunk, de benneteket arra kérünk, tartsatok továbbra is a csapattal, támogassátok a Williamst, hogy elérjék azokat a céljaikat, amit velünk nem sikerült!”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty ImagessVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük