TISZTOGATÁS a Willamsnél: A család búcsúzik, csak a név marad meg

A Toszkán Nagydíjtól a teljes Williams család is kiszáll az istállóból, a csapatvezető Clarie Williams Monzában vezeti utoljára az istállót. Szomorú nap ez a Formula-1 történelmében.

Willamsék ki, az új befektető emberei pedig bepakolnak – véget ért egy korszak a legendás gárda életében. Az új vezetőség Monza után váltja Williamséket, akiknek a hétvégi lesz az utolsó futamuk, aztán leadják a szerelést, és végérvényesen kiszállnak az F1-ből. Az új igazgatótanács ellenben érdekes embert hozott sorai között a képletbe: James Matthews volt autóversenyzőt, aki az angol királyi családhoz is szorosan kötődik.

Clarie Williams szívszorító videóüzenetben búcsúzott el a szurkolóktól, és köszönte meg az évtizedeken átívelő támogatást:

„Üdvözlöm az összes kedves szurkolónkat! Bizonyára hallottátok már a döntésünket, hogy a távozunk a száguldó cirkuszból, nekem pedig csapatvezetőként ez lesz az utolsó versenyem. Nehéz percek ezek, de nagyon szeretnék nektek köszönetet mondani azért, hogy mindvégig támogattatok bennünket. Elmondhatatlanul hálásak vagyunk a rengeteg bíztató üzenetért, és azért, ahogy a mostani nehéz helyzetben is kiálltatok mellettünk.

Nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk, amelynek a végén eladtuk a csapatunkat a Dorilton Capitalnak. Ők nagyszerűen fogják továbbvinni az örökséget, és gazdasági erejüket felhasználva, a Williams nevet megtartva visszajuttatják a csapatunkat oda, ahol a helye van: a rajtrács elejére. Bár mi távozunk, de benneteket arra kérünk, tartsatok továbbra is a csapattal, támogassátok a Williamst, hogy elérjék azokat a céljaikat, amit velünk nem sikerült!”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty ImagessArray

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel